Entertainment

Vogue, Glamour en Esquire binnenkort uit de schappen?

31 mei 2021 19:56 Aangepast: 31 mei 2021 21:44
Vogue Beeld © ANP

Uitgeverij Hearst gaat stoppen met de publicatie van zeven tijdschriften of titels. Dat meldt de organisatie maandagavond. Daarmee komt er een einde aan hun Nederlandse uitgave van onder meer 'Vogue', 'Glamour' en 'Esquire'.

"Met een gestroomlijnd en sterk merkportfolio bouwen we aan een toekomstbestendige organisatie"

Deze reorganisatie komt na een positief advies van de ondernemingsraad van de uitgeverij. Hearst wil van een aantal titels af om kosten te besparen. Het consumentengedrag en de behoeften van adverteerders zijn volgens het bedrijf zodanig veranderd dat de uitgeverij moet transformeren. Zo komt er ook een einde aan de Nederlandse uitgaven van Vogue Living, ElleEten.nl, Designer Vintage en Fiscalert.

Condé Nast, merkeigenaar van Vogue, Vogue Living, Glamour en ElleEten.nl, is wel van plan om in Nederland de uitgave van deze titels voort te zetten met een nieuwe partner. Met wie is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Billie Eilish onherkenbaar in pikante Vogue-shoot

Het is een "impactvolle, maar noodzakelijke operatie", zegt Marscha Krouwel, manager van de Nederlandse tak van Heart. "Zeker omdat bepaalde trends in de markt in een stroomversnelling zijn geraakt. Met een gestroomlijnd en sterk merkportfolio bouwen we aan een toekomstbestendige organisatie."

Andere titels die worden uitgegeven door Hearst, waaronder Quote, Quest, National Geographic en ELLE, blijven wel verschijnen bij de uitgeverij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vogue publiceert nieuwe Kamala Harris-cover

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore