Entertainment

Gezin kampeert al 23 jaar in eigen huis in HMMIK

31 mei 2021 21:48 Aangepast: 31 mei 2021 21:54
Help, Mijn Man is Klusser Beeld © Videoland

Linda en André hebben al tig jaar geleden het huis van Linda's opa gekocht. Een prachtige karakteristieke woning in het Noord-Hollandse Winkel, maar waar nog een hoop aan moest gebeuren. Inmiddels zijn we 23 jaar - maar geen stap - verder. In 'Help, Mijn Man Is Klusser' weet presentator John Williams (51) niet wat 'ie ziet.

Pas op: dit artikel bevat spoilers over de laatste aflevering van Help, Mijn Man Is Klusser

"Had dit niet eerder kunnen gebeuren?"

De benedenverdieping van het huis van Linda en André is al 23 jaar een ravage. Linda kookt noodgedwongen op een camping-gasstelletje in de schuur en hun dochter weet niet beter dan dat ze tussen haar vaders bouwmaterialen leeft. Sterker, ze is in de schuur geboren. 

Nadat Linda's zus tien jaar geleden al een keer aan de bel trok bij Help, Mijn Man is Klusser, probeert ze het nu nogmaals. Want de situatie kan zo niet langer, vindt ze. En daar is John het mee eens. Hij besluit het stel thuis te verrassen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John Williams met mond vol tanden in Help Mijn Man Is Klusser

En gelukkig: daar staan ze achter. Vooral Linda is blij dat ze komen helpen. "Ik ben het wel zat, natuurlijk. Het allerergst is altijd de trap op en af en de schuur in om te gaan koken. Door weer en wind." John wordt zichtbaar verdrietig van de situatie, vooral als Linda terloops meldt dat ze óók twee jaar lang in de schuur hebben gewoond. "Martine is hier geboren. Pas toen de bovenverdieping klaar was konden we daar wonen."

De klussers arriveren en André helpt met volle moed mee. Zó goed, dat de klussers het zelfs beginnen te wantrouwen. Hij heeft immers meer dan twintig jaar lang níets willen doen. "Neemt hij ons in de maling, of zo?", vragen ze zich hardop af nu hij na zoveel jaren verzuim opeens volle bak aan het klussen is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ophef om ondankbare vrouw in Help Mijn Man Is Klusser

Ook John vindt het opvallend en besluit zijn gevoel op tafel te gooien. Tijd voor een goed gesprek. "Ik denk dat jullie even uit een droom moeten stappen. Een droom van een huis. Jullie laten me, even kort door de bocht gezegd, komen voor een kooktoestelletje. Terwijl het huis gewoon aan het verrotten is." Het stel verdedigt zich door te zeggen dat het een gewoonte is geworden. Ze zijn eraan gewend om in een bouwval te wonen en hebben er min of meer genoegen mee genomen.

John zegt dat hij ze daar in het vervolg voor wil behoeden. "Het heeft gewoon twintig jaar van jullie leven gekost", zegt hij. "Had dit niet eerder kunnen gebeuren?" André beaamt dat. "Natuurlijk gebeuren er dingen waarvan ik denk: dat had ik anders gedaan. Maar nu wil ik het gewoon klaar hebben." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John Williams: Ongekend seizoen Help Mijn Man Is Klusser

Om de verrassing voor Linda zo groot mogelijk te maken besluit het team haar voor een paar nachten weg te sturen. Tot haar grote verdriet. "Ik wil liever André de schroeven aangeven, hem helpen", zegt ze. Ze heeft zichtbaar moeite met de situatie, maar dat wordt allemaal vergeten zodra ze een paar dagen later haar compleet verbouwde - en vooral: bewoonbare - woning binnenstapt. "Ach, jeetje", zegt ze met tranen in haar ogen. Eindelijk is koken in de schuur tabee.

Help, Mijn Man Is Klusser is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4. De aflevering van vanavond is terug te zien op RTL XL of Videoland.

Dat het een heftig seizoen zou worden, vertelde John Williams al bij RTL Boulevard:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore