Ga naar de inhoud
Entertainment

Matthijs de Ligt weigert coronavaccin: 'Baas zijn over je eigen lichaam'

Matthijs de Ligt Beeld © ANP

Met het EK in aantocht is de spanning om te snijden, helemaal nu doelman Jasper Cillessen (32) positief is getest op corona. Om te voorkomen dat Nederland straks buitenspel wordt gezet door het virus, krijgen alle spelers de mogelijkheid zich te laten vaccineren. Maar daar moet Matthijs de Ligt (21) niets van weten.

"Ik probeer met zo min mogelijk mensen in contact te komen buiten het Nederlands elftal om"

De voetballer, die begin dit jaar nog positief werd getest op corona, laat aan televisiezender ESPN weten dat hij heeft bedankt voor het aanbod. "Het is niet verplicht. Ik vind dat je baas moet zijn over je eigen lichaam", geeft hij op als reden. "Het risico voor een besmetting is er altijd. Ik probeer met zo min mogelijk mensen in contact te komen buiten het Nederlands elftal om."

Matthijs
Lees ook:
Matthijs de Ligt test positief op coronavirus bij Juventus

Frank de Boer liet eerder al weten op de persconferentie van de selectiesamenstelling dat er naast Matthijs nog vijf spelers zijn van het Nederlands elftal, die gekozen hebben zich niet te laten vaccineren. Memphis Depay is naar verluidt ook een van hen. "Iedereen heeft zijn keuze daarin, wat er in je lichaam wordt gespoten. Ik heb gezegd: 'Ik zou het doen.' Maar we moeten ieders keuze respecteren", aldus de bondscoach. 

Volgens Diederik Jekel is vaccineren juist nodig. Volgens hem kunnen alleen op deze manier alle regels worden losgelaten. 

'Als je snel vaccineert kun je alle regels loslaten'

04:42
Matthijs
Lees ook:
Matthijs de Ligt zet jarige vriendinnetje in het zonnetje