Entertainment

Pride-ambassadeur Francis van Broekhuizen 'wil laten weten dat het allemaal goedkomt'

29 mei 2021 07:00 Aangepast: 29 mei 2021 12:50
Francis van Broekhuizen Beeld © ANP

Zenuwen had ze niet, want Francis van Broekhuizen is een echte quizfanaat. Daarom besloot de 45-jarige gewoon mee te doen aan de vip-editie van het RTL 4-programma 'Beat The Champions'. "En omdat Chantal Janzen het presenteert", vertelt de operazangeres en comédienne lachend aan het 'ANP'. "Ik ben helemaal gek van Chantal Janzen!"

"Ik wil mensen laten weten dat het allemaal goedkomt, hoe zwaar het nu ook is"

In Beat The Champions krijgen quizliefhebbers de kans om het solo op te nemen tegen vijf champions: Diederik Jekel, Cindy Hemink, Abel Gilsing, Nynke de Jong en Devrim Aslan. Hoe meer champions de kandidaat durft uit te dagen, hoe hoger het geldbedrag is dat hij of zij kan winnen maar ook hoe groter het risico is om alles te verliezen. De kandidaten zamelen geld in voor het goede doel. De vip-afleveringen zijn op 29 mei en 5 juni op tv te zien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Francis van Broekhuizen heeft musicalrol te pakken

Francis koos voor een project waarmee een opvanghuis voor dakloze transgendermannen en -vrouwen wordt opgezet. "Dat is echt een groot probleem, waar veel mensen het bestaan niet eens van weten. Jongens en meiden worden door hun ouders verstoten vanwege hun geaardheid en kunnen dan nergens terecht", vertelt ze. "Ik ben zelf lesbisch en Pride-ambassadeur en ik wil mensen laten weten dat het allemaal goedkomt, hoe zwaar het nu ook is. Ik wil het probleem bekendheid geven en er voor die mensen zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Francis van Broekhuizen over pestverleden: 'Werd steeds uitgescholden'

Daarom wil Francis zo veel mogelijk geld winnen. De kandidaten krijgen sowieso allemaal 1000 euro voor hun goede doel. "Maar er moeten niet te veel vragen over flora en fauna komen", vertelt ze lachend. "Daar weet ik dus echt helemaal niets van."

Eerder deed de operazangeres al mee aan De Slimste Mens, waarbij ze in de finale stond. "Dat was wel een stuk meer ontspannen, want de vragen gaan daar veel minder snel. Hier gaat het echt op een moordend tempo", vertelt ze. Ook acteur Huub Stapel, een van de concurrenten van Francis tijdens De Slimste Mens, doet mee aan Beat The Champions. "Maar er is niet echt competitie tussen ons hoor. Iedereen wil gewoon zo veel mogelijk geld inzamelen", vertelt de zangeres. "Maar toch blijf ik mezelf: ik wil wel winnen."

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Francis van Broekhuizen doet intiem moment met koning na bij Art

Onlangs was Francis nog te zien in de RTL-hit De Verraders, waar ze helaas nét voor de grote finale afviel. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore