Entertainment

Voorwaardelijke vrijlating Bill Cosby geweigerd door gevangenis

28 mei 2021 08:39 Aangepast: 28 mei 2021 08:39
Bill Cosby Beeld © ANP

De gevangenis in Pennsylvania, de Verenigde Staten, heeft het verzoek tot voorwaardelijke vrijlating van Bill Cosby (83), die vastzit vanwege het misbruiken en drogeren van een oud-medewerker, afgewezen. Dat meldt 'TMZ'.

Volgend de commissie die over de voorwaardelijke vrijlating gaat, hebben verschillende factoren meegespeeld in het besluit om Bill Cosby niet voorwaardelijk vrij te laten. Zo zou de gevallen komiek weigeren om mee te doen aan een hulpprogramma voor zedendelinquenten. Ook zou hij geen plan hebben gehad voor wat hij zou doen wanneer hij vrij zou komen. Daardoor kreeg Bill een negatief advies van de gevangenis.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Bill Cosby weer in beroep tegen veroordeling wegens misbruik

De advocaat van de ooit zo populaire komiek noemt het besluit geen verrassing, gezien het meewerken aan een programma voor zedendelinquenten één van de vereisten is om voorwaardelijk vrij te komen. Het team van Cosby richt zich nu op het hoger beroep dat dient bij het hooggerechtshof in Pennsylvania, dat besloot een deel van de rechtszaak opnieuw te beoordelen. Daarbij wordt vooral gekeken of een deel van het bewijs had mogen worden gebruikt.

In 2018 werd Bill veroordeeld tot drie tot tien jaar cel vanwege het seksueel misbruiken van een oud-medewerker. Tientallen andere vrouwen beschuldigden hem van soortgelijke incidenten, als seksuele intimidatie, drogeren en seksueel misbruik, maar veel van die zaken zijn verjaard.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore