Entertainment

Marieke Elsinga: 'Met één simpele handeling zes kilo lichter'

27 mei 2021 14:51
Marieke Elsinga Beeld © Instagram @mariekeelsinga

Marieke Elsinga neemt nou niet bepaald een blad voor de mond. Ook in haar columns voor '&C' is de 34-jarige altijd lekker zichzelf. Ook over haar seksloze omaslip praat ze zonder enige gêne in het blad, waarin ze ook meteen een handige tip deelt voor iedereen die snel van overtollige coronakilo's af wil. 

"Er gebeurt iets fantástisch aan de voorzijde"

Elke maand geeft Marieke via de column een kijkje in haar drukke leven. Deze keer: al haar slaapkamergeheimen - al zijn dat nu niet bepaald 'geheimen' meer. De radio-dj vertelt in het stuk dat het eerste dat ze wanneer ze wakker wordt doet, naar zichzelf kijken in de spiegel is. En dat is volgens haar nou niet bepaald een 'cadeautje waar ze op zit te wachten', omdat ze het liefst slaapt in een comfortabele slip. 'Er zijn nachten dat ik in mijn string slaap, maar die zijn zeldzaam: waarom zou je jezelf nóg eens acht uur kwellen als het niet hoeft?' aldus de presentatrice.

De 'slaapslip', zoals Marieke hem noemt, is nou niet bepaald een van het sexy soort. 'Ik heb er meerdere, maar mijn favoriet is van een onbestemde roze-rode kleur en lubbert. Ik sluit niet uit dat ik ‘m al sinds mijn studententijd heb', onthult ze.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marieke Elsinga heeft fluisterfobie: 'Vind ik zo naar'

Even terug naar die spiegel: of ze het nu wil of niet, Marieke kijkt elke morgen naar haar naakte lijf, met dus die seksloze 'lubberslip'. Omdat ze een betere start van haar dag wel kan gebruiken, doet ze sinds kort elke morgen één specifiek handeling waardoor ze een stuk zelfverzekerder aan haar dag begint: de 'slip-slide-methode'.

Marieke legt in het blad uit hoe 'ie werkt: 'Het eerste wat ik doe als ik bij het krieken van de dag tegen mijn spiegel aan loop, is de zijkanten van mijn slaapslip ferm omhoogtrekken. Daarmee verdwijnt aan de achterkant weliswaar een stuk stof in je bilnaad (oncomfortabel), maar gebeurt er ook iets fantástisch aan de voorzijde. Daar worden je benen namelijk optisch vijftien centimeter langer. Geloof me, met één simpele handeling stap je zes kilo lichter uit bed.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onwetendheid Marieke wordt running gag in I Can See Your Voice

Natuurlijk gaat die onderbroek erna uit, maar het gevoel dat die ene minuut je geeft is volgens de radio-dj onbetaalbaar. 'In het weekend gun ik mezelf langer zo rond te lopen en sta ik met benen als stelten koffie te zetten voor mijn vriend.'

Marieke schrijft niet alleen voor &C, ze is ook elke donderdagavond te zien in het RTL-programma I Can See Your Voice. Hoewel ze ook daar de lachers op haar hand heeft, lukt het de radio-dj telkens maar niet de valse kraaien eruit te pikken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore