Ga naar de inhoud
Entertainment

Opnames realityserie Jaimie Vaes stilgelegd na geweldsincident

Beeld © ANP

De opnames van 'Jaimie: In The Vaes Line' worden vooralsnog stilgelegd, naar aanleiding van het nieuws rondom het geweldsincident tussen Jaimie Vaes (31) en haar verloofde Jorik Scholten (26), beter bekend als rapper Lil' Kleine. Dat laat een woordvoerder van Discovery+ weten aan RTL Boulevard.

"Wij blijven Jaimie helpen en ondersteunen"

In de nacht van zaterdag op zondag werd Lil' Kleine rond de klok van 03.00 uur in de nacht gearresteerd. De lokale krant Periódico de Ibiza schreef eerder dat Lil' Kleine werd opgepakt als de vermeende dader van mishandeling, nadat zijn partner (Jaimie Vaes, red.) zei te zijn aangevallen door hem in een hotel in Sant Antoni, op het eiland Ibiza. De arrestatie vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur. De artiest zou volgens getuigen zijn vriendin Jaimie Vaes hebben mishandeld in een suite van het gloednieuwe Oku Hotel. Bebloed en gewond meldde zij zich midden in de nacht bij de receptie, waarna een receptiemedewerker onmiddellijk de politie waarschuwde.

Inmiddels is de artiest weer op vrije voeten. De zaak is voorlopig geseponeerd, maar de Spaanse rechtbank zou Jaimie eerst nog willen horen. Omdat Jaimie onderweg terug naar Nederland zou zijn, is dat nog niet gebeurd.

Update:
lees ook:
Update: Mishandelingszaak Lil' Kleine nog in onderzoek

"Naar aanleiding van het nieuws van ons talent Jaimie Vaes, hebben wij besloten om de opnames van de serie voorlopig te onderbreken. Wij blijven Jaimie helpen en ondersteunen, zoals wij doen bij al onze talenten", aldus een woordvoerder van Discovery+.

RTL Boulevard heeft beelden van het moment waarop Lil' Kleine de rechtbank maandagmiddag verliet. Die zie je in onderstaande video.

Zien: Lil' Kleine verlaat Spaanse rechtbank

00:14