Entertainment

Leonie ter Braak door het stof na misplaatste transgender-tweet

23 mei 2021 14:43 Aangepast: 23 mei 2021 14:47
Nikkie de Jager en Leonie ter Braak Beeld © ANP

Leonie ter Braak (40) heeft zaterdagavond tijdens de grande finale van het Eurovisiesongfestival de plank volledig misgeslagen. Net als menig BN'er deelde ze haar mening op Twitter, maar één tweet in het specifiek is niet goed gevallen bij haar volgers. Met hangende pootjes biedt ze daarom nu haar excuses aan.

"Ik probeer dan vooral grappig te zijn, maar dat was gisteren met één bepaalde tweet niet het geval"

'Ik heb gisteravond met ontzettend veel plezier en vooral trots naar het songfestival gekeken', laat de presentatrice weten via Instagram Stories. 'Traditioneel Twitter ik de hele avond over alles wat er voorbij komt. Ik probeer dan vooral grappig te zijn, maar dat was gisteren met één bepaalde tweet niet het geval.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britse media likken wonden na 'vernedering' op songfestival

Over de Servische inzending schreef Leonie: 'Drie prachtige transgenders die ook echt op een podium als deze horen', iets wat volgens haar volgers echt niet kon. Dat heeft Leonie inmiddels zelf ook ingezien, en daarvoor wil ze nu via deze weg sorry zeggen. 'En dus is een publiekelijk excuus hier op zijn plaats: sorry.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veel klachten over niet getelde stemmen, Italië onterechte winnaar?

Wat het extra pijnlijk maakt is dat Nikkie de Jager, die naast Chantal Janzen, Jan Smit en Edsilia Rombley de avond presenteerde, vorig jaar bekendmaakte dat ze transgender is.

Dat ze dit jaar een grotere rol kreeg tijdens het liedjesfestijn was voor haar een droom die uitkwam. "Dit was vanaf dag één mijn allergrootste droom en ik heb oneindig veel tranen gelaten", vertelde ze na afloop van de finale in Op1. "De laatste keer dat er transvertegenwoordiging was, was met Dana International. En toen was er een groot gat met helemaal niks en nu was ik er gelukkig. Maar alsjeblieft, laat mij niet de laatste zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nikkie: 'Laat me niet de laatste transgender bij songfestival zijn'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore