Ga naar de inhoud
#TeamJeangu

Britse media likken wonden na 'vernedering' op songfestival

Beeld © ANP

De Britse media zijn zondag zeer teleurgesteld over de 'vernedering' van Britse kandidaat James Newman (35) tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. De zanger eindigde als laatste, met nul punten. Zowel de vakjury's als de stemmers lieten zijn bijdrage 'Embers' links liggen.

"Als het coronavirus een lied had ingestuurd, had het vermoedelijk nog meer punten gekregen"

The Guardian stelt dat het 'een teleurstellend resultaat is in een lange reeks die teruggaat naar 1997'. Toen won het Verenigd Koninkrijk voor de laatste keer, dankzij Katrina and the Waves. De Britten eindigden tijdens de vorige editie, in 2019, ook als laatste.

Organisatie
Lees ook:
Organisatie songfestival onderzoekt klachten stemproblemen

The Sun is scherper in haar commentaar en spreekt van een vernedering. "Als het coronavirus een lied had ingestuurd, had het vermoedelijk nog meer punten gekregen", schrijft de krant in haar commentaar.

The Independent oordeelt dat het lied van James Newman 'door onze Europese buren werd ontvangen met het zelfde enthousiasme als een scheet in een volle kamer'. The Daily Mail legt een link tussen de Brexit en de uitslag van het songfestival. "Dit zijn de zure druiven van de Brexit", aldus de krant.

Jeangu
Lees ook:
Jeangu met opgeheven hoofd terug naar Amsterdam: 'Meer dan je best kan je niet doen'

Ook lang niet Iedereen was enthousiast over Nederland:

Landen geven ongezouten mening over optreden Jeangu

05:32
Nikkie:
Lees ook:
Nikkie: 'Laat me niet de laatste transgender bij songfestival zijn'