#TeamJeangu

Duncan Laurence over opvolger Måneskin: 'Echte winnaars'

23 mei 2021 02:30 Aangepast: 23 mei 2021 11:47
Beeld © ANP

Na twee jaar heeft Duncan Laurence (27) een opvolger als winnaar van het Eurovisiesongfestival. In zijn Instagram Stories feliciteert de zanger de Italiaanse rockgroep Måneskin die zaterdagavond de finale won.

"Rock and roll never dies"

'Jullie zijn echte winnaars', vindt Duncan, die vanwege een coronabesmetting niet in Rotterdam Ahoy aanwezig was. 'Rock and roll never dies.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veel lof voor optreden Duncan op sociale media

De zanger, die in 2019 het songfestival in Tel Aviv won, zou zaterdag eigenlijk optreden maar moest dat door zijn positieve test afzeggen. In plaats daarvan werd repetitiebeeld gebruikt van zijn songfestivalnummer 'Arcade' en nieuwe single 'Stars'. 'Iedereen bedankt die dit mogelijk heeft gemaakt. Het was heel speciaal', schreef hij op Instagram.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

New York Times prijst Jeangu Macrooy voor 'Black Lives Matter-moment'

Ook Cornald Maas kan wel begrijpen waarom Italië veruit de meeste publieksstemmen kreeg en daardoor heeft gewonnen. Volgens de songfestivalcommentator voelen mensen 'de authenticiteit' van het nummer. "Het is kennelijk waar iedereen in coronatijd behoefte aan heeft: een statement voor authenticiteit", zegt hij in Op1 over het liedje dat gaat over acceptatie. "Ik denk dat mensen heel erg de authenticiteit en de dwingende urgentie van het nummer voelen. Dat je ondanks dat je de taal niet verstaat toch kan voelen wat ze vertellen."

Dat de Nederlandse inzending Jeangu Macrooy op plek 23 van de 26 eindigde had Cornald niet verwacht. Een reden daarvoor weet hij niet zo snel. "Misschien was hij toch iets te dwingend in zijn activisme", opperde de commentator wel als mogelijke reden.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Cornald Maas reageert op uitspraken Ilse DeLange

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore