Ga naar de inhoud
#TeamJeangu

Sietse Bakker gloeit van trots: 'Traantje gelaten'

Sietse Bakker Beeld © ANP

Sietse Bakker (36) is 'ontzettend trots' op de ploeg achter het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Dat zei de uitvoerend producent direct na afloop van de finale in 'Op1'. "Er staan 1624 mensen op de aftiteling. Die hebben de afgelopen dagen, weken, maanden, twee jaar snoeihard gewerkt om dit vandaag neer te zetten in deze bizarre en onwerkelijke tijd."

"Dit is wat in Rotterdam kan als je maar wil. Ik ben ontzettend trots op iedereen"

Volgens Sietse heeft Nederland duidelijk een visitekaartje afgegeven. "We hebben een waanzinnig spektakel neergezet. Dit is wat we kunnen als we goed met elkaar samenwerken. Dit is wat in Rotterdam kan als je maar wil. Ik ben ontzettend trots op iedereen."

Veel
Lees ook:
Veel klachten over niet getelde stemmen, Italië onterechte winnaar?

De hele ploeg heeft geprobeerd het maximale uit de drie liveshows te halen. Dat was onder meer te zien tijdens de pauzeshows, die veel indruk maakten. Zo was zaterdagavond de Erasmusbrug in Ahoy te zien tijdens het optreden van Afrojack, Glennis Grace en Wulf. "Dat is augmented reality, een computermodel van de Erasmusbrug en skyline van Rotterdam dat live gerenderd wordt in Ahoy Rotterdam. Waanzinnige technologie", glunderde Sietse, die naar eigen zeggen nog zat 'na te sidderen'.

Zijn Glennis en Afrojack klaar voor de grote finale?

02:25
BN'ers
Lees ook:
BN'ers onder de indruk van pauze-act songfestivalfinale

Het optreden van Duncan Laurence, die vanwege een coronabesmetting niet in Ahoy aanwezig kon zijn voor de finale, maakte diepe indruk op de uitvoerend producent. "Ik kon het niet laten om toch even naar binnen te lopen op het moment dat het op het scherm kwam", vertelde Bakker over de beelden van Duncans repetitie die in plaats van een liveoptreden werden gebruikt. "Ik heb echt wel een traantje gelaten. Het was zo mooi."

Duncan
Lees ook:
Duncan Laurence over opvolger Måneskin: 'Echte winnaars'

Ook de vier presentatoren - Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley en Nikkie de Jager - hebben hun werk volgens Sietse 'waanzinnig goed' gedaan. "Ik ben trots op ze. Zij hebben met elkaar het afgelopen anderhalf jaar de chemie gevonden en er echt een feestje van gemaakt."

Nikkie:
Lees ook:
Nikkie: 'Laat me niet de laatste transgender bij songfestival zijn'