Entertainment

Ilse steekt Duncan hart onder de riem: 'Je blijft me inspireren'

21 mei 2021 12:18 Aangepast: 21 mei 2021 12:19
Beeld © ANP

Het nieuws dat Duncan Laurence (27), de winnaar van het songfestival in 2019, besmet is met het coronavirus, sloeg gisteren in als een bom in songfestivalland. Het houdt namelijk in dat de zanger niet kan optreden in de finale van het liedjesfestijn. Zijn 'mentor' Ilse DeLange (44) steekt hem nu een hart onder de riem.

"Bedankt dat je me blijft inspireren"

Ilse en Duncan gaan way back. Hun samenwerking begon in 2014, toen Ilse de coach van Duncan was in talentenjacht The Voice of Holland, waar hij tot de halve finale reikte. Uiteindelijk was het Ilse die Duncan begeleidde tijdens zijn songfestivalavontuur in 2019, waar hij in de Israëlische stad Tel Aviv de Nederlandse eer hooghield. Nadat het songfestival in 2020 uitgesteld werd vanwege meer dan welbekende redenen, was het dus dit jaar de beurt aan Duncan om te schitteren als terugkerend winnaar.

Totdat hij besmet raakte met het coronavirus. Duncan noemde het gisteren in een reactie zelf al een gevoel van machteloosheid dat hij nog nooit eerder ervoer.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Duncan Laurence na positieve test: 'Ik heb me nog nooit zo machteloos gevoeld'

Ilse heeft inmiddels op haar social media gereageerd op het nieuws omtrent haar protégé. 'Ik vind de omstandigheden zo erg nu, Duncan. Niet op kunnen treden op dat podium, waar dit avontuur is begonnen, is hartverscheurend.' Toch voelt Ilse zich bovenal dankbaar. 'Kijk waar we vandaan zijn gekomen, waar we nu zijn. Je muziek – en het schrijven daarvan – zijn gegroeid de afgelopen jaren. Dat zijn dingen waardoor ik me bijzonder trots voel. (...) Bedankt dat je me blijft inspireren en dat ik onderdeel mag zijn van jouw muzikale reis.'

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Duncan Laurence heeft corona: afwezig tijdens songfestivalfinale

Het nieuws over de positieve coronatest van Duncan zorgde bij de organisatie voor flinke opschudding. Onze Aran Bade vertelt in de video hieronder wat dat teweeg heeft gebracht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore