#TeamJeangu

Déze songfestivalacts zijn het waard om je tv voor aan te zetten

20 mei 2021 09:32
Senhit en Flo Rida Beeld © Getty Images

Na de eerste halve finale van het songfestival afgelopen dinsdag, volgt vanavond de tweede grote liveshow vanuit Rotterdam. Deze halve finale is minder extravagant als de eerste, maar er zitten zeker een paar pareltjes tussen. Onze songfestivaldeskundige Aran Bade (36) heeft de repetitie al gezien en zet de noemenswaardigste landen op een rijtje.

In deze tweede halve finale geen Davina Michelle, maar wel balletdanser Ahmad Joudeh en BMX'er Dez Maarsen die samen de intervalact verzorgen. Er wordt natuurlijk daarnaast genoeg gezongen, maar niet alles is vocaal sterk. Albanië zakt door het ijs, Georgië lijkt wel iets verkeerds te hebben gegeten en de zanger van Tsjechië voelt zich haast te relaxed. Let vooral op deze inzendingen vanavond, op volgorde van optreden:

1. San Marino: Senhit - Adrenalina 

Zangeres Senhit heeft de wereldberoemde rapper Flo Rida zover gekregen om naar Rotterdam te komen. De hit 'Adrenalina' brengt deze tweede halve finale op stoom. Senhit heeft speciaal d’r haar nog extra in de krul gezet en slaapt rechtop in bed om het kapsel zo te houden. Let op de bizar grote klok die ze om heeft in het begin. Een lekkere beuksong!

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Songfestivalregisseur zag zijn grootste nachtmerrie uitkomen

4. Griekenland: Stefania - Last Dance

De Utrechtse Stefania heeft de eer Griekenland te vertegenwoordigen. Haar ouders en familie zijn Grieks. De 18-jarige schreeuwde van blijdschap toen ze hoorde dat haar lied de top 10 bij de bookmakers had bereikt. Griekenland levert een unieke videoclip met gelikte augmented reality, maar bovenal met hun Nederlands-Griekse godin die vocaal erg sterk is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stefania rekent nog niet op finale: 'Kan mensen niet dwingen te stemmen'

 8. IJsland: Daði & Gagnamagnið – 10 Years

Dit kneuterige elektrobandje van IJsland heeft telkens pech. Een huilend bandlid op Instagram vertelde gisteren over zijn positieve coronatest. De hele band besloot uit solidariteit dan maar niet meer op te gaan. Ondanks deze beslissing en het feit dat we vanavond de backup-beelden van hun optreden te zien krijgen, blijft de groep populair bij de bookmakers. Misschien kan het zelfs tot sympathiestemmen rekenen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sneu: lid van IJslandse songfestivalband positief getest

9. Servië: Hurricane – Loco Loco

De Servische inzending wordt mede mogelijk gemaakt door de botoxkliniek van Belgrado. Het land heeft zijn eigen K3 uitgenodigd. De dames zijn alleen twintig jaar ouder en hebben heel de botoxvoorraad van de hoofdstad in hun gezicht gespoten. De pakjes lijken wel gestolen uit de garderobe van onze OG3NE. Backstage is OG3NE naar verluidt nog verhaal gaan halen bij de dames. Heeft niks uitgehaald. Maar deze vrouwen zijn dan ook helemaal ‘Loco’. 

10. Georgië: Tornike Kipiani – You

Georgië gaat voor de klaagzang van de avond. Haal gerust nog wat lekkers uit de koelkast. Tornike lijkt nog last te hebben van een iets te diepe wattenstaaf in zijn neus tijdens de coronatest. Zit hem flink dwars.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze tien landen, waaronder België, zijn door naar finale Songfestival

13. Bulgarije: Victoria George – Growing Up Is Getting Old

De parel van deze beduidend minder sprankelende halve finale komt van Bulgarije. Victoria laat met haar kleine en lieve lied ‘Growing Up Is Getting Old’ de zaal stilvallen. De futuristische zandloper maakt het plaatje compleet. Met een zevende plek in de finale bij de bookmakers heeft Bulgarije vanavond een top vijf-positie in handen.

14. Finland: Blind Channel – Dark Side

Finland grijpt terug op hun rijke culturele erfgoed: takkeherrie. Blind Channel gaat met scheurende gitaren en een hoop geschreeuw rockend Ahoy door. Lordi schijnt al gebeld te hebben voor een samenwerking. Het optreden kan overigens rekenen op net zo'n luid applaus in de zaal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chantal gaat voor sexy jurk tijdens tweede halve finale songfestival

16. Zwitserland: Gjon’s Tears – Tout L’Univers

Mijn favoriet van deze halve finale. Zwitserland heeft met de song 'Tout L’Univers' een krachtige ballad in handen die mede door producer Wouter Hardy gepolijst is. Wouter heeft ook Duncans 'Arcade' geproduceerd en die sound hoor je terug. De danspasjes en kleding leiden wel een beetje daarvan af. Zeker een top vijf in de grote finale als je het mij vraagt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Songfestivalartiesten reageren emotioneel op finaleplek

Nederland is pas zaterdag aan de beurt, toch stond er eerder deze week al een Nederlandse zangeres op het podium: Davina Michelle. Aan RTL Boulevard vertelt ze dat het optreden naar meer smaakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore