Ga naar de inhoud
Entertainment

Eefje de Visser: 'Songfestival brengt mensen samen'

Eefje de Visser Beeld © ANP

Hoewel Eefje de Visser (35) haar optreden tijdens de opening van de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival misschien niet als hét hoogtepunt uit haar carrière ziet, vindt ze het wel een van de meest opvallende shows tot nu toe. In gesprek met het 'ANP' vertelt de zangeres over de act die ze gaat opvoeren en wat ze ermee wil vertellen.

"Het is ook de gezamenlijke liefde voor glamour, muziek en entertainment. Dat is ook heel verbindend"

In het najaar van 2020 werd Eefje gevraagd of ze op wilde treden tijdens het songfestival. Samen met breakdancer Redo en een dansgroep is de 35-jarige Voorburgse verantwoordelijk voor de openingsact van de tweede halve finale van het liedjesfestijn. Samen voeren zij een productie op met als thema samenwerken en veerkracht.

Zangeres
Lees ook:
Zangeres Eefje de Visser in verwachting van eerste kindje

"Het gaat over veerkracht in tijden van tegenslag. Dat is een verhaal dat ook heel goed bij Redo past, omdat hij een danser is met een fysieke beperking. Maar hij is er uiteindelijk heel goed uitgekomen en valt daardoor ook heel goed op in wat hij doet", zegt Eefje. "Het gaat over hoe we als maatschappij omgaan met iets als corona en hoe belangrijk en universeel veerkracht überhaupt is voor de mens en dat vind ik een heel mooi idee."

Volgens de zangeres zijn begrippen als samenwerking, veerkracht en verbinding thema’s die ook heel goed bij het songfestival en deze act passen. "Ik heb ook een stukje erin gestopt, heel symbolisch, over dat we in ons eentje heel dolend zijn en dat we elkaar heel erg nodig hebben."

DI-RECT
Lees ook:
DI-RECT en Eefje de Visser grote winnaars Edison Popprijzen

"Veerkracht en elkaar nodig hebben vind ik goed bij elkaar passen. Wij mensen zijn toch groepsdieren en dat heeft ook veel mensen samengebracht op een bepaalde manier", vervolgt Eefje. "Het songfestival ook natuurlijk, dat brengt ook heel veel mensen samen en dat vind ik er ook heel cool aan. Al die landen die dan op een heel vriendschappelijke manier meedoen aan zo’n groot festijn. Het is ook de gezamenlijke liefde voor glamour, muziek en entertainment. Dat is ook heel verbindend."

Hoewel het natuurlijk een once in a lifetime opportunity is, ziet Eefje het niet ook meteen als hét hoogtepunt uit haar carrière. "Het is voor mij wel echt een grote eer dat ze mij vragen om te laten zien wat Nederland qua muzikaal talent in huis heeft. Dat ze dan aan mij denken is een heel grote eer."

Songfestivalregisseur
Lees ook:
Songfestivalregisseur zag zijn grootste nachtmerrie uitkomen

"Maar als ik een eigen show doe, komt iedereen voor jou en kennen ze jouw muziek. Nu heb ik echt meer een bijrol, dus in die zin is het helemaal iets anders", erkent de zangeres. "Dus ik zie het niet als hét hoogtepunt uit mijn carrière, maar wel als de meest opvallende en leukste dingen uit mijn carrière."

Davina Michelle ging haar eerder deze week al voor, en zou er best voor open staan volgend jaar zelf mee te doen.

Davina zou het 'superleuk' vinden om aan songfestival mee te doen

03:20
Deze
Lees ook:
Deze tien landen, waaronder België, zijn door naar finale Songfestival

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore