Entertainment

Chantal gaat voor sexy jurk tijdens tweede halve finale songfestival

19 mei 2021 15:27 Aangepast: 19 mei 2021 17:16
Beeld © ANP

De presentatoren van het Eurovisiesongfestival maken met hun outfits voor de tweede halve finale minstens evenveel indruk als tijdens de show op dinsdagavond. Zojuist heeft Chantal Janzen (42) haar tweede look gepresenteerd: ze gaat voor blauw met een sexy split.

De presentatrice, die tijdens de eerste halve finale al hoge ogen gooide met haar feilloze presentatie en Franse uitspraak, kiest voor de show op donderdagavond een jurk van de hand van Claes Iversen, de man die ook vaak voor Máxima ontwerp. De modeontwerper heeft speciaal voor Chantal een bijna koninklijke, petrolblauwe jurk gemaakt. Door de V-hals en de hoge split bij de benen wordt de jurk nog vrouwelijker en sexyer. 

"Ik ben dol op Máxima's outfits", vertelt Chantal op &C. "Ik hoopte dus stiekem dat deze jurk een royal tintje zou krijgen. "Deze jurk is wat strakker en eenvoudiger dan de eerste jurk, maar dat vind ik heel chique. Deze zou ik Máxima zo zien dragen. Als ik haar was zou ik zeggen: 'Hé, geef mij die jurk, Chantal.'"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chantal Janzen bloednerveus voor repetities songfestival

Claes Iversen: "Ik heb aan het begin van het proces meer dan zeventig ontwerpen gemaakt, gebaseerd op verschillende collecties. Uiteindelijk is dit ontwerp – geïnspireerd op een look uit mijn collectie 2019 – tijdens een afspraak met Chantal en haar stylingteam gekozen en waren we het heel snel eens om voor deze krachtige kleur te kiezen in combinatie met een heel clean silhouet."

De eerste looks van de presentatoren van het songfestival bekijk je hieronder in de video nog eens terug. Chantal draagt in de video een jurk van de Nederlandse ontwerper Edwin Oudshoorn. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chantal, Jan, Nikkie en Edsilia vullen elkaar aan op ESF-podium

De tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival bekijk je donderdag om 21.00 uur op NPO1. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore