Ga naar de inhoud
Entertainment

Songfestivalartiesten reageren emotioneel op finaleplek

Litouwen Songfestival Beeld © YouTube @eurovisionsongcontest

Gisteravond was de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam Ahoy te zien. Voor het oog van miljoenen kijkers hebben de eerste zestien landen hun nummer mogen laten horen. Tien daarvan zijn uiteindelijk geplaatst voor de finale op aanstaande zaterdag. Vlak na de uitslag werden ze opgewacht met een camera en reageerden emotioneel op hun finaleplek.

"Dit was het mooiste moment van mijn leven"

Zo vertelt de Litouwse zanger Vaidotas Valiukevičius van The Roop: "Dat was het moeilijkste moment, wachten voor de uitslag. Want op het podium gaat het over ons, maar de uitslag gaat niet om ons." 

Ook Elena Tsagrinou van Cyprus voelt zich ontzettend opgelucht na het verlossende woord: "Ik voel me geweldig. Ik was als een gek aan het schreeuwen. Dit was het mooiste moment van mijn leven." 

De Zweedse zanger Tusse met zijn lied 'Million Voices' vond het vooral reuze spannend: "Oh mijn god, het was een kwelling. Ik bedoel, elke keer wanneer de cameraman kwam, dachten we: we staan in de finale!, maar dat gebeurde niet."

In de video hieronder zijn nog meer reacties, inclusief die van onze zuiderburen België, te zien. 

Sietse
Lees ook:
Sietse Bakker trots op eerste halve finale songfestival: 'Wat een show'

Onze zuiderburen staan zaterdagavond in de grote finale van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam Ahoy. De band Hooverphonic kreeg dinsdagavond tijdens de eerste halve finale voor het nummer 'The Wrong Place' genoeg stemmen van de internationale vakjury's en de kijkers thuis.

Ook Noorwegen, Israël, Rusland, Azerbeidzjan, Malta, Litouwen, Cyprus, Zweden en Oekraïne wisten dinsdag een finaleplaats te behalen. Voor Slovenië, Australië, Noord-Macedonië, Ierland, Kroatië en Roemenië houdt het songfestival-avontuur voor dit jaar op.

Songfestival
Lees ook:
Songfestival voor dummies: dit zijn de spelregels

Zien: presentatoren songfestival betreden het podium

00:55