Entertainment

Kritiek op bekende interviewer na uitspraken over Máxima in Beau

18 mei 2021 11:34 Aangepast: 18 mei 2021 11:36
Beeld © RTL/ANP

Met meer dan drie miljoen kijkers voor het 'Máxima 50 jaar'-interview bij de NOS is het helemaal niet gek dat niet iederéén razend enthousiast is over het gesprek tussen de koningin en Matthijs van Nieuwkerk (60). Zo lijkt top-interviewer Antoinnette Scheulderman (46) niet onder de indruk van het optreden van onze vorstin.

"Ze hoeven toch in coronatijd niet met een boot op vakantie? Wij gingen allemaal niet op vakantie"

Voor het eerst in tien jaar heeft Máxima weer eens een groot televisie-interview gegeven. Ter ere van haar vijftigste verjaardag doet onze koningin een boekje open over haar werk, relatie en kinderen. In Beau vindt de derde helft van het interview plaats: samen met Antoinnette, Marc-Marie Huijbregts en Gerard Joling blikt de talkshowhost terug op het gesprek.

"Het komt op mij over alsof Willem-Alexander een grote kleuter is en zij het een beetje probeert te managen, maar dat het ook niet altijd lukt", zo geeft Marc-Marie het startschot. "Hij wil die boot, en ach, hij is er zo blij mee. Zie hem nou toch gaan."

Het verbaast Antoinnette dat Máxima zo luchtig deed over de miljoenenaankoop van haar man. Ze hield een bittere nasmaak over aan het interview, vertelt ze. "Ze zegt niet alleen: 'Hij wil die boot graag hebben.' Ze zegt ook over die inschattingsfout (de Griekenland-vakantie, red.): 'Het mocht, maar het was niet solidair.' Dan heb ik toch het idee dat zij nog steeds niet het besef had dat het niet kon."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit vertelde Máxima in het tv-interview voor haar 50ste verjaardag

Gerard laat juist zijn Oranje-hart spreken. "Die man werkt zo hard. Je hoort ook wat ze doen. Ze ging er een beetje overheen, maar ik vind dat je leuk van een boot mag genieten als je een paar centen hebt." Antoinnette vervolgens: "Jij vindt van wel. Veel mensen vinden het niet solidair in coronatijd." 

"Je kunt die mensen toch niet in een rubberen boot zetten met een paar peddels?" vraagt de zanger daarop verontwaardigd. Antoinnette: "Kijk hoe ze wonen. Ze hoeven toch in coronatijd niet met een boot op vakantie? Wij gingen allemaal niet op vakantie."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Máxima dankbaarder dan ooit voor extra tijd met dochters

Beau omschrijft de situatie rondom de Griekenland-rel als 'een beetje dom 2.0', naar de fameuze - hetzij ingestudeerde - uitspraak van Máxima in 2001. "In hun hele hofhouding is er dus niemand geweest die heeft gezegd: 'Dit kan je echt niet maken'", concludeert Antoinnette.  

Veel Beau-kijkers blijken het niet eens te zijn met haar scherpe opmerkingen in de uitzending. 'Geloof me, Wim-Lex en Max hebben echt wel hun lesje geleerd over hun misplaatste Griekenland-trip', tweet een kijker. 'Máxima geeft toe dat het achteraf gezien niet solidair van hen was. Wat wil je nog meer horen?'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore