Entertainment

Kunnen we twee keer achter elkaar het songfestival winnen?

17 mei 2021 17:32
Duncan Beeld © Getty Images

Dankzij de winst van Duncan Laurence (27) en zijn 'Arcade' in 2019, strijkt het Eurovisiesongfestival dit jaar (wederom) neer in Nederland. Maar maken we eigenlijk nog wel kans om het songfestival weer te winnen dit jaar? En willen we dat eigenlijk wel, dat hele circus nóg een keer naar ons land halen?

Aanstaande zaterdag is het aan 'onze' Jeangu Macrooy om heel Europa (en Austalië) omver te blazen met zijn nummer 'Birth Of A New Age'. Hoewel Duncan twee jaar geleden de top van de bookmakers domineerde, vallen we dit jaar onder de laatste tien.

Het is niets nieuws, want het deelnemende land eindigt nooit verrassend hoog. In de hele songfestivalgeschiedenis is het dan ook slechts vier keer voorgekomen dat een land twee keer op rij wist te winnen. Zo won bijvoorbeeld Spanje twee keer achter elkaar: in 1968 en 1969.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vooruitblik: deze kandidaten staan morgen op songfestivalpodium

Toch was het Nederland dat het jaar erop het liedjesfestijn voor zijn rekening nam. Hoe dat precies zit vertelt Lonneke Haveman, songfestivalverslaggever van Editie NL, in onderstaande video.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jeangu heeft begrip voor afwezigheid ouders

Omdat Nederland dankzij de winst van Duncan het gastland is van het Eurovisiesongfestival is Jeangu al verzekerd van een plekje in de grote finale op 22 mei, en is onderdeel van de zogenoemde 'Big Five': Italië, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jan Smit neemt afscheid van gezin voor 'songfestival-bubbel'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore