Ga naar de inhoud
Entertainment

Paul de Leeuw trekt zich terug als host songfestivaltalkshow

Paul de Leeuw Beeld © ANP

Paul de Leeuw (59) is deze week toch niet te zien als presentator van de dagelijkse talkshow 'Open Up Daily' vanuit het Eurovision Village. Hij wordt vervangen door Sofie van den Enk (40), maakte de organisatie zondagavond bekend.

"Het besluit is in goed overleg tot stand gekomen"

"We vinden het jammer, maar hebben er uiteraard alle respect voor dat Paul deze beslissing heeft genomen", laat de organisatie weten. "Het besluit is in goed overleg tot stand gekomen. We kijken uit naar de samenwerking met Sofie van den Enk en wensen haar ongelofelijk veel plezier en succes met de Open Up Daily, waar zij naast interessante gasten, fantastische artiesten gaat ontvangen zoals Johnny Logan en OG3NE."

Schrik
Lees ook:
Schrik bij songfestivalartiesten na coronabesmettingen

Zondagmiddag werden de gasten die de komende dagen aanschuiven in Open Up Daily bekendgemaakt. Naast Logan en OG3NE komen ook onder anderen Sergey Lazarev, die Rusland in 2016 en 2019 vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival, en de Noorse inzending van 2019 KEiiNO langs. De eerste uitzending van maandag staat in het teken van inclusiviteit en sluit aan bij het thema Open Up van de 65e editie van het Eurovisie Songfestival, dat deze week plaatsvindt in Rotterdam.

Waarom Paul zich heeft teruggetrokken is niet duidelijk.

Gisteren was de officiële aftrap van het liedjesfestijn in Rotterdam en Aran Bade stond vooraan:

Openingsceremonie songfestival losgebarsten

02:15
Danny
Lees ook:
Danny Vera tweede op alternatief songfestival