Entertainment

Youp van 't Hek maakt geen nieuwe oudejaarsconference

16 mei 2021 10:34 Aangepast: 16 mei 2021 15:39
Youp van 't Hek Beeld © ANP

Youp van 't Hek gaat geen nieuwe oudejaarsconference maken. Dat laat de 67-jarige cabaretier weten op Twitter. Zaterdagavond ontstond verwarring over een eventuele nieuwe oudejaarsconference nadat hij in het NPO Radio 1-programma 'Op de plank' zei dat zijn laatste en tiende conference een "beetje als 9,5" voelde.

Voor alle duidelijkheid: ik heb nergens gezegd dat ik overweeg om nog een oudejaarsconference te gaan maken en ga dat ook niet doen!', schrijft hij zondagochtend als reactie op Twitter.

Youp moest de tournee van zijn tiende eindejaarsshow Korrel Zout abrupt afbreken. BNNVARA zond op 31 december een oude opname van 12 december uit, toen Youp voor dertig man speelde. Hij had aangekondigd dat zijn tiende oudejaars zijn laatste zou zijn. "Dit voelde toch beetje als 9,5", bekende hij in de uitzending.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Youp van 't Hek gaat cabaretles geven: 'Wil kennis doorgeven'

Dertig mensen

Voorlopig staat er eerst een nieuwe show op de planning die de komiek in het najaar gaat spelen. "Maar ik wil niet meer voor dertig mensen spelen", beklemtoonde hij. "De zaal moet wel weer een beetje vol zitten. Geen plukje links en een plukje rechts. Als ik niet normaal kan spelen, wacht ik vier maanden. En anders speel ik nooit meer; dan was ik gewoon de cabaretier Youp van 't Hek."

In het programma Op de plank blikte Astrid de Jong met theatericonen als Youp van 't Hek, Claudia de Breij en Simone Kleinsma terug op het rampzalige jaar voor de zwaar getroffen cultuursector. De theaters zijn inmiddels vanaf oktober vrijwel allemaal gesloten. In de uitzending werden ook vragen beantwoord van theatergangers over de huidige, onduidelijke situatie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Facebook verwijdert video Wappie van Youp van 't Hek

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore