Entertainment

Freek de Jonge gaat bijzondere film maken

15 mei 2021 21:41 Aangepast: 16 mei 2021 13:22
Freek de Jonge Beeld © ANP

Cabaretier Freek de Jonge (76) gaat samen met collega Silvester Zwaneveld (51) een animatiefilm maken. Dat maakte hij zaterdagavond bekend in het NPO Radio 1-programma 'Op de plank'. Het gaat om een verhaal uit een van de recente shows van Freek, dat omgezet wordt naar 3D-animatie.

De twee komieken troffen troffen elkaar bij de podcast Zo maak je een cabaretprogramma waarna ze meteen aan de slag gingen met deze bijzondere samenwerking. Silvester won al meerdere internationale festivals met zijn korte animaties en zegt het een eer te vinden om met Freek samen te werken. Ze hopen over een maand of twee de eerste versie klaar te hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Freek de Jonge vindt excuses RTL roast Baudet 'kinderachtig'

In het programma Op de plank van Astrid de Jong blikte een groot aantal podiumkunstenaars, zoals Youp van 't Hek, Claudia de Breij en Simone Kleinsma, terug op het rampzalige jaar voor de zwaar getroffen cultuursector. De theaters zijn inmiddels vanaf oktober vrijwel allemaal gesloten. In de uitzending werden ook vragen beantwoord van theatergangers over de huidige, onduidelijke situatie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Freek de Jonge begaat pijnlijke blunder bij M

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore