Ga naar de inhoud
Entertainment

NPO over onbegrip Kassa: 'alle opties liggen open'

NPO Beeld © ANP

Alle opties rondom het consumentenprogramma 'Kassa' liggen volgens de NPO nog open, zo laat een woordvoerder weten. BNNVARA liet zaterdag in een verklaring weten het besluit van de NPO om Kassa naar de maandagavond te verplaatsen en afwisselend uit te zenden met 'Radar' "onbegrijpelijk".

"We zijn in gesprek met AVROTROS en BNNVARA"

Volgens de NPO-woordvoerder is het echter niet zo zwart-wit. "We zijn in gesprek met AVROTROS en BNNVARA om te kijken of we met Radar en Kassa voordeel kunnen halen uit een bundeling van krachten", aldus de woordvoerder. Echter is dat gesprek pas net begonnen, dus er zijn nog geen besluiten genomen.

NPO
Lees ook:
NPO 'nog druk in gesprek' met omroepen

Met de aanpassingen zou het programma volgens BNNVARA van 37 naar 20 afleveringen gaan. Het totale aanbod aan consumentenjournalistiek op NPO 1 gaat daarmee volgens de omroep van 1,5 uur naar 45 minuten per week.

NPO
Lees ook:
NPO stopt 'zeker niet' met geschiedenisprogramma's

De NPO-woordvoerder legt uit dat aanpassing van de programmering een continu proces is. Er moet meer gefocust worden op een jongere doelgroep, die van 20 tot 49 jaar, omdat die nu te weinig zou worden bereikt, "omdat dit simpelweg onze taak is: we moeten er voor iedereen zijn." Ook wordt er meer gefocust op online. Ook wordt er rekening gehouden met de groei van aspirant-omroepen Human, PowNed en WNL en de mogelijke nieuwe toetreders Ongehoord Nederland en Omroep Zwart.

Bron: ANP/RTL Boulevard