Ga naar de inhoud
Entertainment

Mads Mikkelsen: 'Moeilijk om Johnny Depp te vervangen'

Beeld © ANP

Het was voor Mads Mikkelsen (55) naar eigen zeggen best lastig toen hij halverwege de productie van de derde 'Fantastic Beasts'-film instapte om de rol van Gellert Grindelwald (voorheen gespeeld door de 57-jarige Johnny Depp) over te nemen. Gelukkig werd de Deense acteur wel goed verwelkomd, zo zegt hij tegen 'USA Today'.

"Ik ben die gast die in de schoenen moet staan die iemand anders al heeft gedragen. Het is moeilijk om dan na drie maanden filmen binnen te komen en op die manier iemand te moeten vervangen", zegt Mads. "Maar iedereen deed z'n best om mij me thuis te laten voelen. Ze kwamen allemaal even bij mijn trailer langs."

Mads
Lees ook:
Mads Mikkelsen vervanger Johnny Depp in Fantastic Beasts

Johnny Depp kwam vorig jaar in een negatief daglicht te staan, nadat hij de Britse tabloid The Sun had aangeklaagd wegens smaad omdat hij in een artikel uit 2018 een "vrouwenmishandelaar" werd genoemd. Een rechter oordeelde dat onvoldoende is bewezen dat er in het artikel sprake is van smaad en dat Johnny zijn ex-vrouw Amber Heard wel degelijk had mishandeld. Filmstudio Warner Bros. vroeg Johnny vervolgens zijn rol neer te leggen.

Rechtszaak Johnny Depp levert spraakmakende details op

06:07
Amber
Lees ook:
Amber Heard 'zeker niet verbaasd' met uitspraak zaak Johnny Depp
Bron: ANP/RTL Boulevard