Ga naar de inhoud
Entertainment

Gal Gadot bekritiseerd om uitspraken situatie Midden-Oosten

Gal Gadot Beeld © ANP

Gal Gadot (36) is trending op Twitter vanwege haar post op sociale media die ze deed naar aanleiding van de situatie in het Midden-Oosten. De in Israël geboren actrice deed uitspraken die haar bakken met kritiek opleverden.

"Onze buren? Je kan het woord Palestijnen niet eens vermelden"

'Mijn hart breekt. Mijn land is in oorlog. Ik maak me zorgen om mijn familie, vrienden en landgenoten. Het is een vicieuze cirkel die al te lang ronddraait. Israël verdient het om als een veilige en vrije natie te leven. Onze buren verdienen dat ook. Ik bid voor de slachtoffers en hun families. Ik bid dat deze onvoorstelbare vijandigheid eindigt. Ik bid dat onze leiders een oplossing vinden waarbij we naast elkaar in vrede kunnen leven. Ik bid voor betere tijden', aldus de Wonder Woman-ster.

Topmodel
Lees ook:
Topmodel Gal Gadot in verwachting van derde kindje

Hoewel haar intentie wellicht goed was, vielen haar woorden helemaal verkeerd bij veel volgers. 'Onze buren? Je kan het woord Palestijnen niet eens vermelden. Daarbij zijn dat niet de buren, maar de oorspronkelijke bewoners van het land die bezet en onderdrukt worden door Israël. Wat een ontzettend toondoof stuk tekst dit', schrijft een volger.

Een ander zegt: 'Hollywood Wonder Woman-actrice Gal Gadot stuurt nutteloze gebeden naar het Midden-Oosten, waar het Israëlische apartheid regime Palestijnen onderdrukt en bommen afvuurt op de Gazastrook. Een regime dat ze openlijk aanhangt en ondertussen doet voorkomen alsof Israël het slachtoffer is.'

Gal
Lees ook:
Gal Gadot in tranen door nieuwe Wonder Woman-film

De actrice, die twee jaar verplicht in het Israëlische leger zat na haar 18e jaar, zette de mogelijkheid om te reageren uit. Haar post werd trending vanwege de vele re-tweets, waar mensen alsnog hun mening konden geven.

Woordvoerders van de actrice wilden niet reageren op de ontstane ophef.

Ook Gigi en Bella Hadid hebben zich duidelijk uitgesproken over de zorgwekkende situatie in het Midden-Oosten. De zusjes Hadid, die half Palestijns zijn, spreken van onderdrukking en apartheid richting het Palestijnse volk.

'Als je niet denkt dat dit verkeerd is, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, dan snap je niets over humaniteit en de toestand van de Palestijnen. Dat ligt aan jou, niet aan hen. Ik heb hier veel over te zeggen, maar ik raad je vooral aan om hierover te lezen en je zelf iets bij te brengen. Het gaat niet om religie of haatzaaierij. Dit gaat koloniserende Israëliërs, militaire bezetting en apartheid. Zaken waar het Palestijnse volk al jaren onder gebukt gaat', aldus Bella.

Gal
Lees ook:
Gal Gadot wil omstreden Israëlisch boek verfilmen

Gigi deelde op haar stories onder meer een foto van haar vaders paspoort, Mohamed Hadid, om aan te tonen dat hij geboren is in Palestina. Ook gebruikten de modellenzussen veelvuldig de hashtag #FreePalestine.

Gigi
Lees ook:
Gigi Hadid openhartig over bevalling: 'Zayn ving de baby op'

Gigi en Bella zijn trots op hun Palestijnse afkomst en schuwen niet dat duidelijk te maken. Hun moeder Yolanda Hadid is Nederlands. Volgers van de twee reageerden verdeeld op hun politiek getinte posts. Veel van hen vonden het goed dat ze hun platform gebruiken om aandacht voor de zaak te vragen, waar anderen zeiden 'dat niemand zit te wachten op hun mening'.