Entertainment

Danny Vera Nederlandse inzending op alternatief songfestival

12 mei 2021 19:06 Aangepast: 12 mei 2021 19:31
Danny Vera Beeld © RTL Boulevard

We hebben hoge verwachtingen, want Danny Vera (43) komt dit jaar namens Nederland uit op het zogenaamde Free European Song Contest (Free ESC), een Duits alternatief voor het Eurovisiesongfestival. Hij volgt daarmee Ilse DeLange (43) op, die vorig jaar tijdens de eerste editie tweede werd.

In het deelnemersveld zijn meer bekende namen te vinden. Zo komt Milow uit voor België en is Amy Macdonald de Schotse inzending. Ben Dolic, die vorig jaar eigenlijk voor Duitsland naar het songfestival zou gaan, doet dit keer mee aan Free ESC.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duncan Laurence deelt 'onze' punten uit tijdens songfestival

Het alternatief was vorig jaar eigenlijk als een eenmalig evenement bedoeld omdat toen het echte songfestival niet doorging vanwege corona. De show werd niet alleen in Duitsland, maar ook in Oostenrijk en Zwitserland uitgezonden. De Spaans-Duitse zanger Nico Santos, die namens Spanje meedeed, werd eerste.

Grote man achter het initiatief is de bekende Duitse presentator en komiek Stefan Raab. Hij deed zelf in 2000 mee aan het songfestival en organiseerde jarenlang een vergelijkbare wedstrijd voor de zestien Duitse deelstaten, de Bundesvision Song Contest.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Danny Vera geeft grootste show ooit in de Ziggo Dome

De tweede editie van Free ESC vindt zaterdagavond plaats. In totaal doen zestien landen mee. Welk nummer Danny Vera gaat zingen, is nog niet bekend.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam in volle gang. RTL Boulevard was bij de repetities van de puntentelling:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore