Entertainment

Hamid uit Frank Visser weigert 22.000 euro crowdfundingsgeld

12 mei 2021 18:16 Aangepast: 12 mei 2021 18:21
Hamid Beeld © KIJK / SBS

De uitspraak van Mr. Frank Visser in een uitzending in maart zorgde ervoor dat de Haagse bakker Hamid van wildvreemden tienduizenden euro's kreeg aangeboden via een crowdfundingsactie. Toch hoeft hij het geld niet te hebben, vertelt hij aan 'AD'. 'Heel veel mensen hebben in deze tijd hulp nodig. Daar kan het geld beter naartoe.'

"Het initiatief zit voor altijd in mijn hoofd en in mijn hart"

De uitspraak maakte destijds een hoop los. Zo werd geoordeeld dat Hamid op eigen kosten zijn vloer moest laten isoleren omdat zijn buurvrouw overlast aan hem ondervond, maar daar had hij helemaal geen geld voor. Dus besloot een kijker een crowdfundingsactie op te zetten. De actie eindigde met een bedrag van ruim 22.000 euro, maar de donateurs krijgen nu hun geld terug. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Club pestende bejaarden shockeert kijkers Mr. Frank Visser

Twee bedrijven boden Hamid namelijk kosteloos de helpende hand nadat ze de uitspraak op televisie hadden gezien. Zo beloofde er eentje een gloednieuwe vloer te leggen en de ander wilde het hotelverblijf voor hem en zijn gezin betalen, zodat ze terwijl de vloer werd gelegd onderdak zouden hebben. Dat is afgelopen week gebeurd, dus vindt Hamid het geld niet meer nodig. "Ik zal hier altijd aan denken en het nooit vergeten", zegt hij. "Ik houd van hun actie en van hun hart. Het initiatief zit voor altijd in mijn hoofd en in mijn hart."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Crowdfundactie kinderen Ruinerwold overtreft alle verwachtingen

Hamid zegt tegen de krant dat hij dolblij is met het resultaat. "De geluiden komen terug mijn huis in en gaan niet meer naar de buren." Zijn buurvrouw Hellen 'had geen leven meer' door het gehorige wooncomplex en daar zat hij flink mee in zijn maag. "Ik wil geen móóie vloer, ik wil een vloer die de buurvrouw geen overlast geeft", zei hij er al over.

Ondanks het feit dat de initiatiefneemster - en de ruim 1800 donateurs - Hamid het geld alsnog had gegund, weigert hij het aan te nemen. "Heel veel mensen hebben in deze tijd hulp nodig", zegt hij, denkend aan weeskinderen of kinderen die honger lijden, bijvoorbeeld in Afrika. "Daar kan het geld beter naartoe.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kijkers Mr. Frank Visser doet uitspraak starten inzamelingsactie

Presentator Viktor Brand heeft regelmatig slapeloze nachten na een uitspraak van Frank Visser. Hij vertelt erover in de video hieronder:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore