Entertainment

Holly Mae Brood: 'Herman is mijn vader, niet mijn stiefvader'

12 mei 2021 18:22 Aangepast: 12 mei 2021 20:53
Holly Mae Brood Beeld © ANP

Holly Mae Brood is 9 jaar oud als haar moeder vertelt dat Herman Brood niet haar biologische vader is, maar kunstenaar Leo Spindelaar, een minnaar van haar moeder. "Ik hield ook van hem, alleen is de vader-dochter-band er niet geweest", vertelt de 26-jarige actrice openhartig in de nieuwste editie van tijdschrift 'JAN'.

"Ik ga toch ook niet steeds tegen Paul de Leeuw zeggen dat zijn kinderen niet zijn échte kinderen zijn?"

Als Holly het over haar vader heeft, dan bedoelt ze Herman. "Daarom vind ik het ook heel lomp als mensen zeggen dat hij mijn stiefvader is. Ik ga toch ook niet steeds tegen Paul de Leeuw zeggen dat zijn kinderen niet zijn échte kinderen zijn?" zegt ze tegen het blad. "Tot na zijn dood heb ik gedacht dat het Herman was."

"Leo kende ik ook al mijn hele leven, hij was de beste vriend van de familie. Ik zag hem tijdens alle feestdagen en verjaardagen, hij was er altijd bij. Ik hield ook van hem, alleen is de vader-dochter-band er niet geweest. Ik noemde hem bijvoorbeeld nooit 'papa' (...) omdat hij [Herman, red.] gewoon mijn vader wás. Ik wist niet beter. En dat voelt nog steeds zo."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe presentatieklus voor Holly Mae Brood

Holly neemt het haar moeder niet kwalijk dat ze zo lang wachtte om te vertellen wie haar biologische vader is. "Ze wist gewoon niet goed hoe ze dat moest aanpakken", aldus de actrice. Als ze op een gegeven moment naast elkaar in bed liggen, komt het er ineens uit. "Geen idee of dat nou de meest tactische manier was, maar ik kan er wel om lachen. En ik snap ook hoezeer ze opzag tegen dat moment."

Op haar 15de overlijdt ook Leo, en is ze haar beide vaders kwijt. Hierover vertelt Holly: "Ik heb wel een soort klap gekregen toen hij ook overleed, ja. Ergens was er altijd het gevoel: dit is iemand die ik nog wel heb, dit is nog iets van míj. En toen viel hij ook weg. Maar ja, net als mijn andere vader was hij ook niet de meest zuinig levende persoon geweest." Volgens de Love Island-presentatrice was haar biologische vader een 'creatief genie' met wie ze een hechte band had en ontzettend kon lachen. "Dus ik ben net zo trots om een deel van hem te zijn als dat ik trots ben op vader één."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Holly Mae Brood open over seksleven met Soy Kroon

Met vader één bedoelt ze Herman, die zichzelf ruim twintig jaar geleden van het leven beroofde. Iets waar Holly veel verdriet van heeft, maar wat ze wel begrijpt. "Het was uiteindelijk wel zíjn leven", stelt ze. "En daarin mag iedereen de keuzes maken die hij wil. Bovendien wist hij dat hij ons achterliet bij iemand die dat aankon. Hij heeft alles uit zijn leven gehaald en besloot toen dat het op was."

Het hele interview met Holly, die onlangs nog te zien was in De Verraders, lees je nu in JAN.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Samantha Steenwijk over De Verraders: 'Dit programma was een hel'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore