Entertainment

Thierry Baudet negeert Mark Rutte en bezoekt illegaal sportschool

12 mei 2021 17:39 Aangepast: 13 mei 2021 00:09
Thierry Baudet Beeld © ANP

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet (38) bezoekt een illegale sportschool. Dat vertelt hij in de podcast 'Over Routines' van Arie Boomsma (47), die net online verschenen is. Het gesprek tussen de twee mannen werd al voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart opgenomen, terwijl de politicus campagne voerde.

"Ik ben nu een tijdje niet geweest, maar ik ga morgen weer"

Thierry zegt dat hij naar de illegale sportschool gaat om er goed uit te blijven zien. "Ik ben nu een tijdje niet geweest, maar ik ga morgen weer", zegt de FVD-leider in de podcast. Arie Boomsma vraagt niet verder na deze bekentenis van Baudet en bekritiseert zijn gesprekspartner niet. Sportscholen zijn al maandenlang gesloten vanwege de coronalockdown. Arie zelf heeft kritiek geuit op dit besluit, hij bezit ook sportscholen.

De twee mannen schreven in het verleden samen boeken. Arie vertelt voorafgaand aan het gesprek dat zij altijd vrienden zijn gebleven "hoewel we totaal verschillend over de wereld denken. Hoe lang houdt vriendschap stand als je mensen heel erg ziet veranderen?"

In de podcast noemt Baudet verder debatten in de Tweede Kamer 'een treurig gebeuren'. "Je ziet mensen een show opvoeren terwijl ze weten dat dat toch geen effect gaat hebben".

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Thierry Baudet betaalt coronaboete Urk met plezier: '100% waard'

De FVD-leider zei woensdag in het debat in de Kamer dat hij onlangs een paar dagen ziek was maar geen coronatest heeft gedaan. Thierry noemt corona consequent een griep.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore