Entertainment

Ellen DeGeneres trekt stekker uit dagelijkse talkshow

12 mei 2021 16:12 Aangepast: 12 mei 2021 16:36
Ellen Degeneres Beeld © Getty Images

Het is gedaan met 'The Ellen DeGeneres Show', meldt 'Daily Mail'. Ellen (63) houdt het na 18 seizoenen en meer dan drieduizend afleveringen voor gezien.

"De kijkcijfers zijn dit jaar gekelderd en Ellen beseft dat haar tijd erop zit"

Na flink wat tumult het afgelopen jaar is Ellen er 'klaar mee', laat een bron weten aan Daily Mail. De talkshowhost zal nog één seizoen maken, wat tot 2022 zou duren, en dan afzwaaien. "De kijkcijfers zijn dit jaar gekelderd en Ellen beseft maar al te goed dat haar tijd erop zit", aldus de ingewijde. Naar alle waarschijnlijkheid kondigt ze het later vandaag aan in The Ellen Show

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ellen DeGeneres ingetrokken bij Hollywood-ster

De presentatrice heeft inmiddels het nieuws zelf bevestigd in haar talkshow en aan The Hollywood Reporter. "Als creatief persoon wil je continu uitgedaagd worden", aldus Ellen aan het tijdschrift. "Hoe geweldig en leuk de show ook is, het is geen uitdaging meer." Tegelijkertijd bevestigt ze dat het komende 19e seizoen daadwerkelijk de laatste zal zijn. Ook zal Ellen morgen te gast zijn bij Oprah Winfrey, waarin ze meer zal uitweiden over haar besluit om de talkshow te stoppen. Volgens The Hollywood Reporter zou deze stap al jaren van tevoren zijn uitgedacht, waarmee ze lijken te insinueren dat de aantijgingen van het afgelopen jaar niets met deze beslissing te maken heeft. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duncan Laurence door het dolle na optreden Ellen DeGeneres

Ellen kwam vorig jaar in opspraak toen vele oud-werknemers uit de school klapten over haar gedrag achter de schermen. De presentatrice zou erg gemeen zijn geweest, waardoor de sfeer op de werkvloer niet erg gezellig was. In de nasleep werden meerdere producers van de talkshow ontslagen en bood Ellen haar excuses aan. Sindsdien zijn haar kijkcijfers gehalveerd. Hoe het precies zit, zie je in de video hieronder. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ellen DeGeneres onder vuur: reed onder invloed naar ziekenhuis

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore