Ga naar de inhoud
Entertainment

Chrissy Teigen betrapt op vilein pestgedrag op Twitter: 'Ik moest dood'

Chrissy Teigen en Courtney Stodden Beeld © Getty Images

Chrissy Teigen (35) krijgt het ervan langs op social media. Onlangs sprak de vrouw van John Legend (42) zich op Twitter uit over online pestgedrag, maar uit sommige van haar eigen tweets blijkt dat ze dat zelf net zo goed in de hand werkt. Mediapersoonlijkheid Courtney Stodden (26) doet er een boekje over open.

"Ze stuurde me ook een privé-bericht, waarin ze zei dat ik zelfmoord moest plegen"

Chrissy zou kwetsende tweets en DM's hebben gestuurd naar Courtney, nadat ze tien jaar geleden trouwde met de vijftig jaar oudere acteur Doug Hutchison. En die komen nu - nadat ze zich uitsprak tegen de online pesters - als karma terug in haar gezicht. 

In een gesprek met Daily Beast vertelt Courtney dat ze de volle laag kreeg toen ze het jawoord gaf aan Doug. De media en rest van de wereld reageerden geschokt op het huwelijk en in plaats van het jonge meisje te helpen ontsnappen aan wat duidelijk geen gezonde relatie was, werd ze gepest en vernederd. Het stel ging vorig jaar uit elkaar en Courtney is sindsdien open over de schrijnende situatie waar ze al die jaren in heeft gezeten. Op Instagram schreef ze dat ze het gevoel heeft dat er al die tijd misbruik van haar is gemaakt. 

Dit
Lees ook:
Dit wil Chrissy Teigen doen als ze op bezoek gaat bij Meghan

In het interview vertelt het meisje dat meerder sterren haar destijds boosaardige berichten stuurden, waaronder dus Chrissy. "Ze tweette niet alleen publiekelijk dat ze wilde dat ik 'een dutje' zou doen, maar stuurde me ook privé een bericht, waarin ze zei dat ik zelfmoord moest plegen. Ook zei ze dingen als: 'Ik kan niet wachten tot je doodgaat'", aldus Courtney.

Het is niet voor het eerst dat Courtney zich uitspreekt over het pestgedrag van Chrissy. Twee maanden geleden, nadat Chrissy op Twitter schreef dat ze zou worden gepest, reageerde ze met een video. "Het was gewoon zo hypocriet van haar", zegt ze daarover. "Voor mij voelt dat zo, omdat ik zoveel pesterijen van haar heb meegemaakt toen ik nog maar 16, 17 en 18 jaar oud was, in een tijd dat ik hulp nodig had. Op dat moment werd ik namelijk misbruikt."

John
Lees ook:
John Legend en Chrissy Teigen raken villa maar niet kwijt

Er duiken veel (screenshots van) vermeende tweets van Chrissy op die inderdaad laten zien dat ze Courtney met de grond gelijk maakt. Zo vraagt ze haar openlijk naar haar familie en 'drugsgebruik'. "Ze heeft me zoveel verschillende tweets en privé-berichten gestuurd, tot slechts een jaar geleden. Het beschadigt je echt als je ziet dat iemand als Chrissy Teigen een meisje van die leeftijd pest." 

Hoewel er geen bewijs is van de DM's waarin Courtney wordt aangemoedigd zelfmoord te plegen, zijn twitteraars nu actief door het platform aan het gaan op zoek naar wat Chrissy publiekelijk heeft gestuurd. En inderdaad, er zijn tweets gevonden waarin Chrissy zegt dat de tiener 'dood zou moeten'. Ook schrijft ze bijvoorbeeld: 'Door welke drugs ga je zo doen met je mond? Ik vraag het voor een vriend die er graag uit wil zien als een idioot. Dankjewel.' En: 'Jij bent echt zo f*cking raar. Serieus.'

Doug
Lees ook:
Doug Hutchinson en Courtney Stodden scheiden

Op Instagram krijgt Courtney van alle kanten support. Onder vrijwel elke willekeurige foto stromen reacties binnen van mensen die het interview hebben gelezen en laten weten haar volledig te steunen. Ze schrijven te walgen van het gedrag van Chrissy en vinden het rot niet eerder te hebben gezien dat het slecht met haar ging.

Samantha Steenwijk zien we de laatste tijd vaker op de buis dan dat we haar door onze radiospeakers horen, maar daar is inmiddels verandering in gekomen. Ze maakte een nieuw nummer waarmee ze het online pestgedrag, waar zij nu de dupe van is, van zich af laat glijden. Ze vertelt erover in onderstaande video:

Samantha Steenwijk is online pestgedrag zat: 'Laat me met rust'

02:03