Entertainment

Dries Roelvink: 'Voetbalcarrière mislukte toen ik begon met zingen'

12 mei 2021 09:39 Aangepast: 12 mei 2021 09:42
ANP

Vanaf zondag 16 mei is 'Voetbaldroom' te zien op NPO 3, waarin jonge en oude voetballers vertellen over hun grote jeugddroom: prof worden. En hoewel de meeste mensen Dries Roelvink (62) eerder associëren met een gele zwembroek dan met een voetbaltenue, was een profcarrière voor Dries opvallend dichtbij.

 "Toen dacht ik nog dat ik op zaterdagavond rustig vier Bacardi-cola kon drinken"

Dries groeide op met het Ajax van begin jaren zeventig. "Cruijff, Neeskens, Swart, Keizer; dat waren mijn jeugdhelden. Ze wonnen alles", vertelt Dries in Veronica Magazine. De vader van Dries had de carrière van zijn zoon al uitgestippeld: profvoetballer. En het bleek dat Dries nog talent voor het spelletje had ook. Hij kwam terecht in het tweede elftal van FC Amsterdam, dat toen in de eerste divisie speelde. "Ik had best talent", blikt Dries terug.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Dries Roelvink levert in stijl oranje tompoucen bij ouderen in verzorgingstehuizen af

Maar waar is het dan misgegaan met Dries' voetbalcarrière? "Eigenlijk toen ik begon te zingen", zegt Dries lachend. Dries beschrijft een moment waarop hij net had opgetreden in een Amsterdamse club, toen hij een briefje onder zijn auto vond. "Er zat een briefje onder mijn ruitenwisser: 'Dries, jij begint morgen op de bank. Je begrijpt wel waarom.'"

Het briefje was van Dries' trainer. "Aan het eind van het seizoen kreeg ik een brief." In die brief stond dat het contract van Dries niet verlengd werd, omdat ze vonden dat hij niet de juiste mentaliteit had. "Toen dacht ik nog dat ik op zaterdagavond rustig vier Bacardi-cola kon drinken en zondag net zo goed was als anders. Niet dus."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Dries Roelvink schrijft eigen biografie: 'Nooit echt leren typen'

Dries bracht laatst nog een nieuw nummer ten gehore. Dit keer niet in het Nederlands, maar in het Italiaans. In de video hieronder hoor je hoe het lied klinkt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore