Entertainment

Ben Cramer verwijst naar De Clown in zijn nieuwe single

12 mei 2021 04:25 Aangepast: 12 mei 2021 07:23

In zijn nieuwe single heeft Ben Cramer (74) een klein eerbetoon ingebouwd aan zijn bekende hit 'De Clown'. "Als je goed luistert, dan hoor je dat mijn nieuwe nummer met dat intro eindigt", vertelt de zanger woensdag in 'De Telegraaf'.

"Ik ben er trots op"

Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat het liedje over de tragische clown, geschreven door Pierre Kartner, uitkwam. "Als er geen corona was geweest, dan had ik deze maand op de een of andere manier wel op een feestelijke manier stil willen staan bij het feit dat ik in mijn showbizzcarrière zoveel te danken heb aan 'De Clown'", aldus Cramer. "Maar dat is niet mogelijk."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Ben Cramer wil revanche nemen op het songfestival

Volgens de zanger zingt hij het nummer nog tijdens ieder optreden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het echter niet zijn grootste hit. Vier jaar voordat hij het liedje opnam, scoorde Cramer al een hit met 'Zai Zai Zai', dat op de zevende plaats in de Top 40 terechtkwam. "De Clown is niet hoger gekomen dan de vijftiende plaats, maar het werd wel mijn visitekaartje. Ik ben er trots op. Het mag zo langzamerhand wel een evergreen worden genoemd."

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore