Ga naar de inhoud
Entertainment

Marco Borsato: 'Scheiding is de grootste fout die ik gemaakt heb'

Marco Borsato Op de gevoelige plaat Beeld © Op de gevoelige plaat

Marco Borsato (54) maakte begin 2020 zijn agenda voor onbepaalde tijd leeg vanwege een burn-out. Kort daarna werd bekend dat zijn huwelijk was gestrand. Inmiddels staat hij weer hoog in de hitlijsten. In de online serie 'Op de gevoelige plaat' van William Rutten (51), duikt de zanger nu voor 'Shownieuws' in zijn carrière aan de hand van verschillende foto's, waarvan er één wel heel veel indruk maakt.

"Hier kon hij aan heel Nederland laten zien dat zijn zoon het goed gedaan had"

Aan de hand van meerdere kiekjes uit de oude doos, gaat William door de succesvolle carrière van Marco heen. Als hij een foto van de zanger en zijn vader uit 1999 toont gemaakt tijdens de Edison Awards, krijgt de artiest het even te kwaad. "Hier schrik ik van", snikt Marco voordat hij zich herpakt. "Die Edison is van alle prijzen die je hebt misschien wel de meest prestigieuze prijs die er is."

"Ik kreeg hem van mijn vader, en je moet weten dat ik als jochie boven de taverne sliep waar hij speelde. Ik ben met muziek opgegroeid (…) Hier kon hij aan heel Nederland laten zien dat zijn zoon het goed gedaan had."

Marco
Lees ook:
Marco Borsato en Rolf Sanchez maken nog een nummer

Marco staat tijdens het gesprek ook stil bij zijn prachtige gezin. "Ik wist mijn hele leven al dat ik vader wilde worden. Ik wilde er het liefst drie, omdat ik zelf ook uit een gezin van drie kom", vertelt hij openhartig. "Van alle rollen die ik heb, is die van vader het meest serieus." 

Marco
Lees ook:
Marco Borsato laat de teugels vieren tijdens nieuwe hobby

Als William hem tot slot vraagt of hij ergens spijt van heeft uit de afgelopen 31 jaar, reageert Marco ad rem: "Dat is mijn scheiding. Dat vind ik... dat heeft erin gehakt."

Begin vorig jaar werd bekend dat het huwelijk van de twee na bijna 22 jaar was gestrand. Al langer werd gefluisterd dat het niet goed ging tussen Marco en Leontine. "Ik ben uit een diep dal geklommen en heb het even lastig gehad, maar ik kijk nu met goede moed vooruit. Het gaat goed met de kids, met Leontine, met mij", vertelt hij daarover. 

Kijk hier het hele interview terug.

Hoe zit het nu echt tussen Leontine en Marco Borsato?

01:56
Marco
Lees ook:
Marco Borsato druk bezig met nieuwe muziek: 'Geniet me suf'