Entertainment

Seth Rogen wil niet meer werken met deze acteur

10 mei 2021 05:00 Aangepast: 10 mei 2021 08:00
Seth Rogen Beeld © ANP

Seth Rogen (39) is niet meer van plan om in de toekomst nog met Hollywood-acteur James Franco (43) te werken. Dat laat de acteur weten in 'The Sunday Times'. Eerder gaf Rogen aan dat de aantijgingen van seksueel wangedrag door Franco hun professionele relatie niet beïnvloedden.

"Ik walg van misbruik en intimidatie en ik zou zulke daden nooit in de doofpot stoppen"

"Ik walg van misbruik en intimidatie en ik zou zulke daden nooit in de doofpot stoppen, of iemand in een situatie brengen waarin zij daarmee in aanraking komen", aldus Rogen in het interview. "Ik kijk nu terug naar dat interview in 2018 waarin ik zei dat ik met James zou blijven werken. De waarheid is dat ik dat niet heb gedaan en op dit moment ook niet van plan ben nog te doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Acteur James Franco treft schikking in misbruikzaak

De acteur zegt ook dat hij spijt heeft van een grap die hij in 2014 maakte in het programma Saturday Night Live. Destijds had een 17-jarig meisje net naar buiten gebracht dat Franco haar een bericht had gestuurd op Instagram waarin hij de minderjarige op een date vroeg. Rogen maakte in de show de grap dat hij zich als dat meisje had voorgedaan. "Ik vertelde hem nog dat ik heel jong was. Het deed hem niets. En nu heb ik een date met hem in een hotel."

Seth en James werkten samen aan acht films, waaronder Pineapple Express, This Is the End, The Disaster Artist en The Interview. James werd in 2018 door verschillende vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag op de acteerschool die hij runde. Dat leidde tot een rechtszaak, die afgelopen februari achter gesloten deuren werd gesetteld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Acteur James Franco aangeklaagd wegens seksueel misbruik

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore