Entertainment

Elon Musk blundert in SNL: 'Eerste host met Asperger'

09 mei 2021 10:13 Aangepast: 10 mei 2021 12:12
Elon Musk Beeld © Saturday Night Live YouTube

Elon Musk (49) presenteerde in de nacht van zaterdag op zondag voor het eerst het Amerikaanse programma 'Saturday Night Live' (SNL). De topman van Tesla was naar eigen zeggen de eerste presentator met het syndroom van Asperger die dat deed, maar dát bleek niet te kloppen.

"Dacht je nou echt dat ik een normale, chille gast zou zijn?"

"Ik schrijf vanavond geschiedenis als de eerste persoon met het syndroom van Asperger die SNL presenteert. Of tenminste, de eerste die dat toegeeft", grapte hij over zijn aandoening. Het Aspergersyndroom kenmerkt zich door beperkingen in sociale interacties, interesses en activiteiten. Kijkers op Twitter reageerden echter snel door te zeggen dat Dan Aykroyd - die in de jaren 80 werd gediagnostiseerd met de aandoening - het programma in 2003 al eens presenteerde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nick Jonas maakt debuut als presentator Saturday Night Live

De CEO van Tesla kon in ieder geval wel om zijn aandoening lachen. "Tegen iedereen die ik heb beledigd wil ik even zeggen: ik heb elektrische auto's opnieuw uitgevonden en ik stuur mensen in een raket naar Mars. Dacht je nou echt dat ik een normale, chille gast zou zijn?"

Musk had het tijdens zijn presentatie verder onder meer nog over zijn plannen en doelen voor de toekomst. "Ik geloof in een toekomst met hernieuwbare energie", zei hij. "Ik geloof dat de mensheid een interplanetaire, ruimtereizende beschaving moet worden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Adele stelt fans teleur in Saturday Night Live: album nog niet af

Een blunder van een ander kaliber, maar Maxime Meiland had er laatst ook eentje te pakken. Weliswaar niet live op televisie, maar het Meiland-telg vertelde erover op Instagram. Je bekijkt het in onderstaande video:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore