Ga naar de inhoud
Entertainment

Davina Michelle verklapt details over 'epische' act songfestival

Davina Michelle Beeld © ANP

Davina Michelle (25) kon haar geluk niet op toen ze gevraagd werd om op te treden tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. Nu de act steeds meer vorm begint te krijgen, stijgt bij haar de spanning: 'De hele trukendoos word opengetrokken'.

"Mensen gaan niet geloven wat ze zien"

"Optreden voor zoveel mensen, ja dat is wel heel spannend", zegt Davina tegen het ANP over de miljoenen mensen die op 18 mei voor de buis zullen zitten voor het liedjesfestijn dat wordt gehouden in Rotterdam Ahoy. "Maar ik heb er enorm veel zin in. Het wordt echt geweldig."

Samen met Thekla Reuten vormt Davina de interval-act, waarbij water centraal staat. Voor de show schreef ze het nummer Sweet water. "Het liedje gaat erover dat we allemaal verschillend zijn en in een ander milieu zijn opgegroeid", legt de zangeres uit. "Er is een ding dat ons verbindt en dat is het water. Ik vind het tof dat ik het podium kan gebruiken om dat met de wereld te delen."

Jan
Lees ook:
Jan en Chantal vinden puntentelling songfestival 'het spannendst'

Voor de act wordt volgens Michelle 'de hele trukendoos opengetrokken', waarmee ze doelt op een aantal technische hoogstandjes waarop de kijker getrakteerd zal worden. Zo wordt er tijdens de uitzending op grote schaal augmented reality toegepast, waardoor er extra illusies gecreëerd worden. "Het wordt echt episch", verzekert Davina. "Mensen gaan niet geloven wat ze zien."

Rotterdamse
Lees ook:
Rotterdamse ziekenhuizen maken zich zorgen over druk songfestival

Davina en Thekla Reuten zijn niet de enige artiesten die betrokken zijn bij de openingsshows en interval-acts van het songfestival. Ook onder anderen Duncan Laurence, Eefje de Visser, het trio Afrojack, Glennis Grace, Wulf en een serie oud-winnaars treedt op tijdens een van de drie shows.

Voor de vier presentatoren zijn de repetities inmiddels van start gegaan. RTL Boulevard nam er een exclusief kijkje:

Exclusief: Chantal en Jan bij eerste repetitie songfestival

04:08