Ga naar de inhoud
Entertainment

'Veel interesse' in verfilming veelbesproken boek Lale Gül

Lale Gül Beeld © ANP

Lale Gül (24) praat met verschillende partijen over een verfilming van haar boek 'Ik ga leven'. Dat heeft ze verteld in het programma 'WNL Op Zaterdag' op NPO Radio 1. Er zou zowel interesse zijn in een film als een serie, en Lale noemt daarbij partijen als NPO en Netflix.

"Ik weet niet wat de mooiste vorm is om mijn verhaal in te gieten"

Dat er een serie of film komt noemt ze uniek: "Wereldwijd is er nog geen serie of film met een hoofdpersonage met een hoofddoek die een niet-moslimvriend erop nahoudt en van alles doet wat niet mag", zei ze. Volgens haar komt dat omdat het onderwerp te controversieel zou zijn.

Lale
Lees ook:
Lale Gül en Fidan Ekiz genomineerd voor Pim Fortuyn Prijs

De auteur is met vijf geïnteresseerden in gesprek. "Ik heb nog geen beslissing genomen", zegt ze daarover. "Ik weet niet wat de mooiste vorm is om mijn verhaal in te gieten." Ook weet de schrijfster nog niet of ze bij de productie betrokken wil zijn.

Nederlandse
Lees ook:
Nederlandse acteur gezocht voor verfilming Bestsellerboy

Ik ga leven verscheen eerder dit jaar. Lale kreeg veel lof, maar werd vanuit islamitische kringen ook bedreigd omdat ze kritiek levert op Turkse en islamitische tradities waarmee zij is opgegroeid. Het boek gaat over een jonge vrouw die losbreekt uit een streng islamitisch milieu. Lale is vanwege haar debuutroman genomineerd voor de Pim Fortuyn Prijs.