Entertainment

Cast Aladdin voelt geen druk om succes Disney te evenaren

07 mei 2021 13:29 Aangepast: 07 mei 2021 14:37
Cast Aladdin Beeld © ANP

Hoewel de aankomende musicalversie van 'Aladdin' gebaseerd is op de bekende Disneyfilm uit 1992, voelt de cast geen druk om dat succes te evenaren. De acteurs gaan vanaf september in het AFAS Circustheater in Scheveningen vooral hun eigen ding doen, vertellen ze aan het 'ANP'.

"Er is dicht genoeg bij het origineel gebleven dat fans van de tekenfilm krijgen waarvoor ze komen"

Jonathan Vroege, die de hoofdrol van straatjongen Aladdin speelt, gaat de rol invullen zoals die voor hem goed voelt. "De rol ligt best wel dicht bij mezelf eigenlijk. Hij heeft een beetje dat ondeugende, maar is heel oprecht en heeft een hart van goud", vertelt de acteur. "Omdat hij dicht bij me ligt, kan ik hem denk ik heel natuurlijk spelen. Dat ga ik proberen tenminste."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stanley Burleson speelt geest in Aladdin-musical

Ook Keoma Aidhen, die prinses Jasmine vertolkt, is niet zo bezig met de verwachtingen die fans van de tekenfilm hebben. De actrice heeft de show al op Broadway gezien en was onder de indruk. "Ik weet dat mensen absoluut niet teleurgesteld gaan worden. Er is dicht genoeg bij het origineel gebleven dat fans van de tekenfilm krijgen waarvoor ze komen: het vliegende tapijt, de prachtige kostuums, de Disneymagie."

Stanley Burleson beseft wel goed dat hij Robin Williams, die in de tekenfilm de stem van de geest insprak, opvolgt. "Hij heeft zoiets fantastisch neergezet, daar moet je niet aankomen. Ik was daarom ook benieuwd hoe Will Smith dat zou doen in de live-actionversie (uit 2019, red.), maar die heeft er weer volledig zijn eigen draai aan gegeven. Je moet de rol naar jezelf toetrekken en niet iets gaan nadoen. Dat is ook precies wat ik ga doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vervolg op live-actionfilm Aladdin in de maak

Roberto de Groot, in de musical te zien als slechterik Jafar, snapt wel dat fans verwachtingen hebben. "Maar ik kan alleen maar afgaan op wat de regisseur wil die de productie overal ter wereld heeft opgezet. Daar ga ik vanuit, met natuurlijk ook mijn eigen inbreng in hoe ik de rol wil gaan spelen."

Aladdin is, als de coronamaatregelen het toelaten, vanaf 18 september te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen. De musical ging in 2014 in première op Broadway en was behalve in de VS ook in Japan, Duitsland, Australië, Singapore en Londen te zien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Musical Aladdin vanaf september in het Circustheater

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore