Entertainment

Stanley Burleson speelt geest in Aladdin-musical

07 mei 2021 07:00 Aangepast: 07 mei 2021 12:56
Stanley Burleson voor 'Aladdin' Beeld © ANP

Stanley Burleson (54), bekend van musicals als 'Cats' en 'Miss Saigon', speelt de rol van geest in de aankomende musicalversie van 'Aladdin'. Dat heeft producent Stage Entertainment vrijdag bekendgemaakt.

Jonathan Vroege, eerder te zien in onder meer The Lion King, neemt de titelrol van Aladdin op zich. Keoma Aidhen is te zien als Jasmine en Roberto de Groot speelt slechterik Jafar. Ook onder anderen Florian Avoux, Jermaine Faber en Dave Rijnders hebben een rol in de productie.

Aladdin is, als de coronamaatregelen het toelaten, vanaf 18 september te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen. De voorstelling wordt in dat theater de opvolger van Anastasia, die er tot het virus uitbrak speelde. Vanaf juni staat eerst nog een tijdje de nieuwe productie van The Sound of Music gepland voordat deze door het hele land gaat touren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Musical Aladdin vanaf september in het Circustheater

Aladdin zou eigenlijk al in het najaar van 2020 in première gaan, maar dat kon door de lockdown van de theaters niet doorgaan. Stage Entertainment liet eerder weten ervan uit te gaan dat het theater in het najaar weer op gewone sterkte kan worden gebruikt. Dat houdt - onder voorbehoud - een normaal aantal bezoekers en voorstellingen in.

Andere landen

Aladdin is gebaseerd op de succesvolle Disney-animatie uit 1992 over een straatjongen die in het bezit komt van een toverlamp met een geest die hem drie wensen geeft. De film was een groot succes en geldt als een van de grote Disney-klassiekers, mede dankzij de stem van Robin Williams als geest. Er werd ook een live action-versie gemaakt, met Will Smith en Marwan Kenzari in de hoofdrollen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Yes! Aladdin krijgt spin-off voor Disney+

De musical Aladdin ging in 2014 in première op Broadway en was behalve in de VS ook in Japan, Duitsland, Australië, Singapore en Londen te zien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore