Entertainment

Kopen Zonder Kijken-stel zet woning na 5 maanden weer te koop

06 mei 2021 16:17 Aangepast: 06 mei 2021 20:21
Kopen Zonder Kijken Beeld © RTL

'Hier gaan we nooit meer weg', hoorden we 'Kopen Zonder Kijken'-deelnemer Pien afgelopen december nog zeggen toen ze haar nieuwe Nijmeegse woning binnenstapte. Maar niets blijkt minder waar. Want hoezeer zij en haar partner Alex ook onder de indruk waren van het verbouwde pand, ze hebben het vijf maanden na de uitzending alweer in de verkoop gezet.

"Het is natuurlijk aan deelnemers zelf om hier een beslissing over te nemen"

Het stel was te zien in een veelbesproken aflevering van het RTL4-programma, omdat er een woning voor ze was gekocht die nog net niet uit elkaar viel. "Het lijkt wel of het is ingestort", zo luidde Piens reactie destijds. "Hoe meer ik zie, hoe meer er moet gebeuren. Dit is niet te doen." Ook Alex zag het allerminst zitten. Hij vroeg zich af hoe ze er in hemelsnaam aan konden beginnen. Maar toch, Martijn Krabbé en z'n team wisten het om te toveren tot een waar paleis. "Ik heb nog nooit zo'n mooi huis gezien. Hier gaan we nooit meer weg!" beweerden ze toen enthousiast. "Ze hebben aan alles voldaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Huis eerste Kopen Zonder Kijken na opnames flink aangepakt

Eind goed al goed, zou je denken. Maar nee. Het stel heeft de woning te koop aangeboden, zo is te zien op de Facebookpagina van de Nijmeegse makelaar. Tegenover De Gelderlander willen de twee niet reageren over de verhuisplannen. Een woordvoerder van RTL zegt tegen de krant dat gezinsuitbreiding de reden zou zijn van het vertrek. Het gebeurt volgens haar vaker dat stellen na deelname aan het programma toch besluiten hun biezen te pakken. "Het is natuurlijk aan deelnemers zelf om hier een beslissing over te nemen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Yes! Amerikaanse Kopen Zonder Kijken nu te zien bij Videoland

Hoe de vork ook in de steel zit, er staat een 'Te koop'-bord in de tuin geplant. En het huis is geliefd, want op de website van de makelaar staat dat een bezichtiging al niet meer mogelijk is. Het prijskaartje is niet mals: daar waar het voor 335.000 euro is gekocht, zal de toekomstige eigenaar een half miljoen euro moeten neerleggen voor de woning. Maar dan heb je er wel een compleet gerenoveerd pand mét een lap grond voor terug.

Bekijk hieronder foto's van de woning.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Makelaar Alex schrikt van rare ontdekking in Kopen Zonder Kijken

Pien en Alex zagen hun huis in eerste instantie dus totáál niet zitten. Bekijk hieronder wat hun eerste reactie was op de - toen nog - bouwval.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore