Entertainment

Hongaars festival Sziget opnieuw een jaar uitgesteld

06 mei 2021 12:55 Aangepast: 06 mei 2021 13:21

Het festival Sziget in Hongarije wordt opnieuw met een jaar uitgesteld. Dat maakte de organisatie donderdag bekend. Sziget is ieder jaar in augustus. Vorig jaar werd het festival vanwege corona ook al met een jaar uitgesteld.

"Wij van Sziget geloven dat het onze gedeelde verantwoordelijkheid is om elkaar door deze stormachtige tijden te loodsen"

'Wij van Sziget geloven dat het onze gedeelde verantwoordelijkheid is om elkaar door deze stormachtige tijden te loodsen', schrijft de organisatie op Facebook. 'Na het grondig doorlopen van de opties en de veiligheid hebben we besloten het festival in 2022 terug te laten komen.'

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Deens festival Roskilde gaat voor tweede jaar op rij niet door

Sziget trekt jaarlijks veel Nederlanders. Kaartjes voor de uitgestelde editie van vorig jaar blijven geldig voor 2022. Mensen die hun kaartje besluiten te houden, krijgen als bedankje een extra tegoedbon.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Festival Down The Rabbit Hole verhuist naar Biddinghuizen

Het festival, dat een week duurt, trok in 2019 zo'n 530.000 bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen. Op het podium stonden toen onder anderen de Foo Fighters, Ed Sheeran, Post Malone, Florence + The Machine en Martin Garrix.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore