Ga naar de inhoud
Entertainment

Stef Bos verantwoordelijk voor teksten musical Checkpoint Charlie

Stef Bos Beeld © ANP

Stef Bos (59) heeft de liedteksten geschreven voor de nieuwe musical 'Checkpoint Charlie'. De reizende productie is vanaf januari te zien in het theater, maakte producent Fons van Rongen donderdag bekend.

"Destijds was er een fysieke muur die de mensen verdeelde, nu één die we niet kunnen zien"

Checkpoint Charlie, genoemd naar een van de Berlijnse controleposten, gaat over mensen die in de Duitse hoofdstad woonden voordat de Berlijnse Muur in 1989 viel. Stef Bos, bekend van hits als 'Papa' en 'Is dit nu later', had altijd al affiniteit met deze periode uit de geschiedenis.

"De tijd van de DDR was diffuus, dat doet iets met mensen. Het is ergens vergelijkbaar met de onduidelijke tijd waar we nu in leven. Destijds was er een fysieke muur die de mensen verdeelde, nu één die we niet kunnen zien", zegt de zanger.

Stef
Lees ook:
Stef Bos bekroond met bijzondere award voor 'Papa'

Fons van Rongen vindt 'de tijd rijp' om het verhaal over de Berlijnse Muur, het bekendste symbool van de Koude Oorlog, te vertellen. "Dat was een periode waarin veel mensen verdriet ervaarden, maar sommigen vonden juist geluk. We willen het publiek laten meeleven met die gevoelens. De mozaïekvertelling die we als vorm hebben gekozen, past daar prachtig bij."

Albert
Lees ook:
Albert Verlinde denkt weer aan musicals produceren