Ga naar de inhoud
Entertainment

Danny Froger heeft kantoorbaan: 'Wat moet ik anders?'

Danny Froger Beeld © ANP

Muziek werd hem met de paplepel ingegoten en al op zijn 16e stond hij samen met zijn vader in de ArenA voor 50.000 man te zingen. Nu optreden voor volle zalen er nog altijd niet inzit, heeft Danny Froger (33) besloten het over een andere boeg te gooien en zichzelf om te scholen tot 'kantoortijger'.

"Na twee weken thuis op de bank te zitten had ik zoiets van: dit is echt verschrikkelijk"

Danny rijdt tegenwoordig niet langer van optreden naar optreden, maar zit gewoon van 9.00 tot 17.00 uur achter een bureau. Dat vertelde hij woensdag aan tafel bij Koffietijd. "Dat kwam ineens op mijn pad", vertelt de zanger.

De Froger-telg is nu online content-specialist en verantwoordelijk voor alle online content van een hardware bedrijf. "Ik kan sowieso niet zo goed stilzitten en na twee weken thuis op de bank te zitten had ik zoiets van: dit is echt verschrikkelijk. Ik had iedere serie inmiddels wel gehad. Ik moet wat om handen hebben en doen. Dit kwam, geluk bij een ongeluk, op mijn pad en ik moet eerlijk zeggen: ik vind het echt te gek om bij zo'n mooi bedrijf te mogen werken."

Danny
Lees ook:
Danny Froger blijft dollen en deelt foto van zichzelf ná corona

Volgens de zanger is het niet alleen een geldkwestie. Hij vertelt: "Wat moet ik anders doen de hele dag? Wachten tot ik een belletje krijg van iemand?" Ook met livestreams heeft Danny niet zoveel. "Dan sta je weer voor zo'n camera", vertelt hij. "Ik wil gewoon weer met mensen onderweg zijn." Muziek maakt hij gelukkig wel nog gewoon: hij was te gast om zijn nieuwe single 'Jij bent van mij' te promoten.

Danny
Lees ook:
Danny Froger viert 'de mooiste dag uit zijn leven'

Hoewel Danny de liefde voor muziek van zijn vader gekregen heeft, hoopt hij dat zijn dochtertje Fallon voor een 'gewone' baan kiest. "Ik heb liever dat ze gaat studeren. Afgelopen jaar is wel duidelijk geworden dat het niet altijd even leuk is en best wel eenzaam kan zijn. Als je onderweg bent dan ben je populair en heb je heel veel vrienden, maar als je op een gegeven moment niet meer zoveel te doen hebt zijn er maar weinig mensen die even bellen hoe het gaat. Maar ondanks dat hoor jij mij echt niet klagen."

Naast 'Jij bent van mij' bracht Danny onlangs ook nog samen met zijn twee broers een single uit:

Zoons René Froger slaan muzikale handen ineen voor nieuwe single

02:32