Entertainment

Harvey Weinstein klaagt voormalig advocaat aan

06 mei 2021 03:05 Aangepast: 06 mei 2021 08:03
Harvey Weinstein Beeld © ANP

Veroordeelde filmproducent Harvey Weinstein (69) wil zijn geld terug van de advocaat die hij in 2019 inhuurde. Deze Jose Baez (50) heeft volgens de eens gevierde filmmaker verzaakt enige betekenisvolle juridische bijstand te verlenen.

"Weinstein heeft de weg vrijgemaakt voor de openbaring van belastende uitspraken die hij heeft gedaan"

Weinstein huurde Baez begin 2019 in, nadat hij met zijn eerdere advocaat brak vanwege een verschil in inzicht over de te volgen strategie in de zaak rond seksueel misbruik . Zijn nieuwe raadsman zou in de maanden daarna geregeld niet bereikbaar zijn geweest en te weinig tijd aan de zaak hebben besteed. In mei zou de regisseur een overzicht hebben geëist van de gemaakte uren, wat Baez zou hebben geweigerd. De advocaat stapte in augustus van dat jaar op. Een jaar later kreeg Weinstein een rekening van ruim een miljoen dollar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Harvey Weinstein gaat in beroep tegen celstraf van 23 jaar

De advocaat van Baez laat aan Fox weten dat Weinstein een juridische blunder maakt door zijn geld terug te vragen. Daarmee zou hij namelijk de geheimhoudingsplicht van Baez als advocaat inzake zijn cliënt Weinstein teniet doen. "Weinstein heeft de weg vrijgemaakt voor de openbaring van belastende uitspraken die hij heeft gedaan", zo dreigde de raadsman.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Harvey Weinstein heeft lintje van koningin Elizabeth ingeleverd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore