Entertainment

Ruben over kandidaten LEGO-show: 'Mensen zijn er echt lijp van'

05 mei 2021 12:50 Aangepast: 05 mei 2021 12:51
Ruben Nicolai Beeld © RTL

Aanstaande zaterdag zien we voor het laatst miljoenen LEGO-steentjes verdwijnen in immense kunstwerken. De finale van 'LEGO Masters' is een feit: hoe kijkt presentator Ruben Nicolai (45) naar het razende succes van het programma? Corona mag in elk geval geen excuus zijn, zegt hij tegen 'Veronica Magazine'.

"Ik krijg een beetje de indruk dat steeds meer mensen corona gebruiken als excuus"

Of die torenhoge kijkcijfers met corona te maken hebben vindt hij onzin. "Ik krijg een beetje de indruk dat steeds meer mensen corona gebruiken als excuus: in verband met corona wil ik een knappere vriendin. Hou eens op joh", zegt hij. "Kijk, het zal absoluut geholpen hebben dat iedereen verplicht binnen moest blijven, maar of er nou corona is of niet: het blijft fascinerend om te kijken naar iets wat langzaam vorm krijgt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze 12 gaan de strijd aan in kindervariant LEGO Masters

Het blad maakt de vergelijking met een knikkerende Wesley Sneijder en het proeven van voorwerpen van chocolade in Showcolade. Ze vragen de komiek of het niet 'vrij lullige televisie' is. "Ik snap wat je zegt, maar doe me een plezier en kijk de 'kunst'-aflevering van een maandje geleden even terug", antwoord hij. "Als je dat gedaan hebt, neem je die woorden direct terug, want zeker in die aflevering is lulligheid ver te zoeken. En als je weet hoe lang mensen met zo’n opdracht bezig zijn..."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kijkers dolgelukkig door aftrap nieuw seizoen LEGO Masters

Ruben legt uit dat de deelnemers echt bezeten zijn van LEGO. Sterker, hij noemt het topsport. In de finale hebben ze vier miljoen steentjes tot hun beschikking en 28 uur de tijd om er iets van te bouwen. Dat we daar massaal naar willen kijken heeft volgens hem ook te maken met passie: dat is altijd leuk om te zien. "Als je onze kandidaten ziet als ze voor het eerst in de studio komen, hoe ze reageren als ze al die steentjes zien die zijn gesorteerd op maat, vorm en kleur. Die passie is zó heftig, die mensen zijn echt lijp van LEGO." Waar hij lijp van is? "Als ik nu witte wijn zeg, is dat een slecht teken hè?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hij zei 'nooit meer', toch denkt Ruben Nicolai aan tweede leg

Ook bij Hollywood-koppel Orlando Bloom en Katy Perry is de LEGO-koorts een feit. Terwijl z'n vrouw op knappen stond griste de acteur de steentjes erbij:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore