Ga naar de inhoud
Entertainment

Hier zie je vanavond de nieuwe Britney Spears-docu

Britney Spears Beeld © Getty Images

Ruim 22 jaar na de release van haar monsterhit '...Baby One More Time' is de obsessie rondom Britney Spears (39) nog niet gaan liggen. De documentaire 'Framing Britney Spears' van 'The New York Times' was blijkbaar slechts het begin van de hernieuwde interesse in haar leven. BBC zendt vanavond namelijk een eigen documentaire uit over de curatele-perikelen van de zangeres.

"Het is overduidelijk dat haar team deze docu heeft gezien en nu alles op alles zet om mij de mond te snoeren"

The Britney Battle: Searching for Truth neemt Britney nog eens onder de loep. De focus licht op het toezicht op haar leven, waar ze al 13 jaar mee dealt. De BBC heeft journalist Mobeen Azhar ingeschakeld, die interviews heeft gehouden met Britneys voormalige make-upartiest Billy Brasfield, haar oude choreograaf Brian Friedman, blogger Perez Hilton en advocaat Lisa MacCarley.

Britney
Lees ook:
Britney Spears: 'De documentaires over mij zijn hypocriet'

Wie in ieder geval niet inschakelt vanavond is Britney zelf. De zangeres heeft zich op Instagram uitgesproken over de 'hypocrisie' van deze docu's. 'Er worden dit jaar zoveel documentaires gemaakt van andermans kijk op mijn leven', laat ze weten. 'Deze docu's zijn zo schijnheilig. Ze bekritiseren de media, maar doen precies hetzelfde. Ik wil iedereen eraan herinneren dat ik heel pittige tijden heb gekend, maar veel meer mooie momenten. Helaas focust men zich meer op het negatieve.' Ook vertelt ze dat ze haar voormalige visagist Billy 'nooit meer spreekt'. 

Reese
Lees ook:
Reese Witherspoon neemt het op voor Britney Spears

Britneys voormalige visagist Billy gelooft niet dat de zangeres zelf deze kritiek uit op de documentaire The Britney Battle: Searching for Truth. 'Ik doe blijkbaar iets goed', schrijft hij op Instagram. 'Het is overduidelijk dat haar team deze docu heeft gezien en nu alles op alles zet om mij de mond te snoeren.' Bovendien beweert hij dat de video en de caption die op Britneys Instagram-account verscheen niet door haarzelf is geplaatst. 

Groot
Lees ook:
Groot nieuws in rechtszaak Britney Spears: popster spreekt zelf

The Britney Battle: Searching for Truth is vanavond om 22.00 uur te zien op BBC Two, maar ook op 7 mei om 20.30 uur op RTL Z. De docu is ook vanaf morgen te zien bij Videoland.

Er is veel te doen om Britneys social media-accounts. Haar fans verdenken haar management ervan de video's en foto's te publiceren zonder Britneys toestemming. Ook de onlangs verschenen clip waarin Britney haar fans 'geruststelt', heeft veel stof doen opwaaien. In de video hieronder zie je waarom. 

Britney lijkt wel tureluurs in 'geruststellende' video aan fans

01:26