Entertainment

Maxim Hartman bespreekt volwassen zaken met kids in nieuwe podcast

04 mei 2021 17:48
Maxim Hartman / Kind kan de was doen Beeld © YouTube

Maxim Hartman (57) richtte zich met het iconische 'Rembo & Rembo' al op de jeugd, en nu lijkt hij die draad weer op te pakken. De presentator heeft een nieuwe podcast de wereld in geslingerd waarin hij met kinderen in gesprek gaat over volwassen zaken, neem coronavaccins. Of de huizenbubbel en burn-outs.

"Soms denk ik: ik vind het best erg, maar soms denk ik: laat het maar even"

In Kind kan de was doen praat Maxim met zeer kleine mensen over zeer grote problemen, omdat zij er het langst last van gaan hebben. Zo praat hij met de 7-jarige Pleun over coronavaccins en met de even oude Pieter over de huizenbubbel. Want als iemand goede en vooral eerlijke adviezen kunnen geven, zijn het wel de kinderen onder ons. 

In de eerste aflevering schuift expert Pleun aan. Maakt ze zich veel zorgen over corona? "Ik zit er middenin. Soms denk ik: ik vind het best erg, maar soms denk ik: laat het maar even." Qua vaccinaties adviseert ze de volwassenen om alle aardige mensen eerst te vaccineren, stomme mensen mogen geskipt worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Maxim Hartman verrast Beau voor zijn 50ste verjaardag

Dan nog even naar Pieter in aflevering twee. Als Maxim hem vraagt wat hij doet in het dagelijks leven, antwoordt hij: "Wachten tot het 17.00 uur is. Want dan kan ik gamen, dan heb ik tenminste iets te doen. Normaal moet ik me buiten in de tuin vermaken." Heeft hij wel genoeg privacy thuis? "Nee, ik word vaak lastiggevallen." 

De huizenbubbel vindt Pieter uiteindelijk ook best een probleem. Hij snapt niet dat mensen zo veel betalen voor een huis, laat staan meerdere huizen bezitten. Een hypotheek zou hij ook nooit nemen: "Ik zou gewoon verder sparen." Maar waarom zijn huizen eigenlijk zo duur? "Omdat huizen van steen worden gemaakt, en dat kost bijna een dag om te doen. Misschien wel twee dagen."

De podcast Kind kan de was doen is te beluisteren via Spotify of YouTube.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Maxim Hartman schildert naaktportret van Peter R. de Vries

Vorige week bracht Maxim nog een bezoek aan de gloednieuwe B&B van Henk Krol. Hoeveel sterren geeft hij het verblijf? Je ziet het in onderstaande video.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore