Entertainment

OMT: 'Wacht met Fieldlabs tot volgende versoepelingen'

03 mei 2021 23:14 Aangepast: 04 mei 2021 09:37
Beeld © ANP

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert het kabinet om te wachten met nieuwe Fieldlab-evenementen tot de tweede stap in de versoepelingen kan worden gezet. Dat staat in de adviesbrief aan het ministerie van Volksgezondheid.

In het advies staat ook dat de strenge regels die nu al gelden voor de evenementen moeten blijven gelden. Zo moeten mensen een mondkapje op als ze zich verplaatsen tijdens een evenement, bijvoorbeeld naar een zitplek of het toilet.

Daarnaast moeten alle bezoekers en medewerkers zich binnen 24 uur voor het einde van het evenement laten testen op het coronavirus. Vier uur voor aanvang zou dan nog een gezondheidscheck moeten volgen, om uit te sluiten dat iemand alsnog klachten heeft ontwikkeld.

De bubbels op de evenementen moeten zo klein mogelijk worden gehouden, zegt het OMT. Zo is bron- en contactonderzoek goed uit te voeren als er een besmetting wordt ontdekt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fieldlab in de gloria dat songfestival met publiek kan doorgaan

Deelnemers aan de Fieldlabs en medewerkers moeten ook nog steeds na vijf dagen een test aangeboden krijgen, stelt het OMT. Zo kan worden gekeken hoeveel besmettingen er zijn geweest, ook al is niet met zekerheid vast te stellen dat de besmettingen tijdens het evenement zijn opgelopen.

Als aan al deze voorwaarden wordt voldaan, is het volgens het OMT mogelijk om weer veilig Fieldlab-evenementen te organiseren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Geldende regels geen reden om fieldlabs af te blazen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore