Ga naar de inhoud
Entertainment

Jan Slagter eens met kritiek op Showcolade

Showcolade aflevering 3 Beeld © Omroep Max/Showcolade 02-05-2021

Jan Slagter (67) kan zich vinden in de kritiek op het Omroep MAX-programma 'Showcolade'. Ook de omroepbaas vindt dat het format "te mager is", zei hij maandagochtend in het NPO 1-programma 'Spraakmakers'.

"Er zitten soms programma's bij waarvan ik zeg: die zijn wat minder"

In de show, die sinds vorige maand te zien is, moeten teamcaptains Richard Kemper en Remco Veldhuis achterhalen welke objecten echt zijn en welke van chocolade. Veel kijkers vroegen zich na de eerste aflevering op Twitter af hoe met dat concept een heel seizoen kan worden gevuld. De afgelopen weken stemden steeds minder mensen af op de show op NPO 1; zondagavond waren het er 538.000.

Jan
Lees ook:
Jan en Edsilia willen nog paar kilo's kwijt voor het songfestival

Slagter vindt het programma ook niet bij Omroep MAX passen. "Als ik kijk naar naar het bereik onder vijftig plus: het is het laagst scorende programma onder vijftig plus bij Omroep MAX in zijn 15-jarige geschiedenis", zei hij maandagochtend.

De omroepbaas benadrukt dat het niets te maken heeft met presentatrice Edsilia Rombley. "Er zitten soms programma's bij waarvan ik zeg: die zijn wat minder", aldus Slagter. "Het format is te mager."

Omroep
Lees ook:
Omroep MAX gaat op zoek naar operatalent

Het programma werd aan Omroep MAX voorgelegd nadat een andere omroep het had geweigerd, zo hoorde Slagter achteraf. "Dat had bij mij lampjes moeten doen branden", zei hij lachend. "Maar het is niet het einde van de wereld."

Edsilia snapte zelf weinig van nieuw chocolade-programma

03:17

Showcolade zie je elke zondag om 20.25 uur op NPO 1. De aflevering van gisteren kijk je hier terug.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore