Entertainment

Prins Harry: 'Coronavaccin moet voor iedereen beschikbaar zijn'

03 mei 2021 08:29 Aangepast: 03 mei 2021 09:03
Harry en Meghan Beeld © ANP

Prins Harry (36) vindt dat elk land hetzelfde aantal coronavaccins tot zijn beschikking moet krijgen. Dat zei de prins volgens Amerikaanse media in een toespraak tijdens het digitale vaccinatiebenefietconcert 'VAX LIVE: The Concert to Reunite the World', dat gisteren werd opgenomen.

"Het zou een fundamenteel recht voor ons allemaal moeten zijn"

Harry begon zijn toespraak met een compliment aan alle frontliniewerkers. "Jullie hebben het afgelopen jaar dapper en onbaatzuchtig gevochten om ons allen te beschermen. Jullie hebben ons geholpen en jullie hebben offers geschonken, jezelf in gevaar gebracht en durfden dat terwijl jullie wisten wat de gevolgen waren. We zijn jullie allemaal enorm veel dankbaarheid verschuldigd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Charles 'nog steeds woest' op Harry na Oprah: 'Te ver gegaan'

Volgens de prins kan de coronapandemie alleen tot staan worden gebracht als iedereen samenwerkt. Dat betekent ook dat alle landen toegang moeten hebben tot het vaccin, aldus Harry. "Het virus houdt geen rekening met grenzen en geografie moet niet de toegang tot het vaccin bepalen. Het zou een fundamenteel recht voor ons allemaal moeten zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Prins Harry heeft spijt van Oprah-interview'

Tijdens het concert worden regeringsleiders opgeroepen om geld of coronavaccins te doneren om daarmee armere landen te helpen. Het benefietconcert wordt gepresenteerd door Selena Gomez. Ook zijn er optredens van artiesten als Jennifer Lopez, Foo Fighters, H.E.R. en Pearl Jam-zanger Eddie Vedder. Het evenement wordt komende zaterdag uitgezonden op de Amerikaanse zenders ABC en CBS en via YouTube.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kees Tol besmet met coronavirus

Als alles meezit kunnen we deze zomer op reis. Deze week is akkoord gegaan met een coronapaspoort, waarmee de grenzen weer veilig open zouden kunnen. Maar hoe werkt het eigenlijk? Diederik vertelt er alles over in onderstaande video:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore